Mert Başaran zengin olmanın yolunu açıkladı ‘Elinizdeki parayı üçe beşe katlayacak’

Mert Başaran zengin olmanın yolunu açıkladı ‘Elinizdeki parayı üçe beşe katlayacak’
Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak bazı yatırımcılar hata yaparak çoğu parasını kaybedebiliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara yatırım dersi verdi.

BAŞARAN: ÇOK GÜZEL KAZANÇ ELDE EDİLEBİLİR

Mert Başaran, yatırımcılara ters huni yöntemine dikkat etmesinin gerekliliğinin altını çizerken, “Burada iki temel yöntem bulunmaktadır. İlk yöntem, benim her zaman söylediğim 'düşenin dostu olmaz' yöntemidir. Özellikle batmayacak kadar büyük şirketler, örneğin Türk Havayolları, Aselsan ve benzeri ya da dünya çapındaki dev şirketler, bu tür kağıtlar çok düşük fiyatlara geldiğinde alınıp toplanırsa çok güzel kar elde edilebilir” dedi.

dolar-8-001.jpg

“BUNALIMA GİRİLEBİLECEĞİNİN GÖRÜLMESİ DURUMDA ALIN”

İkinci yöntem olarak ters huni yöntemine değinen Başaran, kağıdın değeri düştüğünde alım yapmak yerine, düşmeye devam ederse bunalıma girilebileceğini görülmesinin gerektiğinin altını çizdi. Başaran, “Ters huni yöntem ise şu şekildedir: Eğer bir kağıdın değeri, örneğin 100 liradan 50'ye düşmüş ya da 60'a düşmüşse, o noktada paranızın yaklaşık %120'siyle alım yapabilirsiniz. Bu durumda, 100 lira ile almak istediğiniz kağıt için, riskli olduğunu düşünüyorsanız, 20 lira ile alım yapabilirsiniz. Eğer kağıt daha da düşerse, bunalıma girmemek için daha küçük bir miktarla işlem yapmış olursunuz” ifadelerini kullandı.

“SAKIN BÖYLE ALIM YAPMAYIN”

Son olarak, Başaran, kağıdın tam tersi şekilde yükselmesi durumunda alım yapılmaması konusunda uyarıda bulunurken, “Ancak kağıt yükselmeye başladığında, örneğin 30 liradan aldığınız kağıt aniden 40 liraya yükseldiğinde, bir önceki alımınızın %20'si kadar daha alım yapabilirsiniz. Yani, eğer başlangıçta 100 lira ile 20 liralık alım yaptıysanız, kağıt %20 arttığında bir 20 lira daha alabilirsiniz, böylece toplamda 40 lira ile işlem yapmış olursunuz” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.