Mert Başaran yatırımcılara 'oyuna gelmeyin' diyerek açıkladı ‘Parasını buna yatıran cayır cayır yanacak

Mert Başaran yatırımcılara 'oyuna gelmeyin' diyerek açıkladı ‘Parasını buna yatıran cayır cayır yanacak
Mert Başaran yatırımcılara ‘oyuna gelmeyin’ diyerek açıkladı.

Ünlü ekonomist Mert Başaran yatırımcılara ‘oyuna gelmeyin’ diyerek bomba açıklamalarda bulundu. Başaran, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

Başaran, ‘dolar pazarlamacıları’ olarak ilan ettiği büyük oyunda; ekonomistler, YouTuber'lar ve tanınmış kişilerin ‘dolar uçacak’ cümleleri ile yatırımcının para kaybetmesini ve sisteme para kazandırmasına olanak sağladığını söyledi.

fransiz-bankadan-yil-sonu-icin-dolar-tl-tahmini-1041531-5.jpg

BAŞARAN: PARANIZIN YARISI ERİMİŞ

Başaran, dolar artışı ile beraber kazanan yatırımcı için asıl oyunun o vakit başladığını söylerken bir örnek vererek olayı şu şekilde anlattı;

“Siz bir şekilde para kazandım zannederken, paranızın yarısını biri alıyor elinizden. Örneğin, 2005 yılında sizin 1 milyonunuz var, siz de o büyük ekonomistlere, YouTuber'lara inandınız, dediniz ki dolar alıyorum, aldınız ve sonra adamlar haklı çıktı, sizin 3 milyon liranız oldu, diyorsunuz ki Mert Bey ben inanılmaz para kazandım diyorsunuz. Ama aynı evi almaya gittiğinizde, aynı simidi almaya gittiğinizde, aynı ekmeği, aynı arabayı almaya gittiğinizde bir bakıyorsunuz ki artık aynı şeyleri alamıyorsunuz. Bunun nedeni nedir? Çünkü o 5 yılda oluşan enflasyon, aslında çok daha fazla doların artışından ve aslında o paranın 1 milyon değil 6 milyon olması lazım ama o 6 milyon olmuyor, 3 milyon da kalıyor. Siz paranız 3 milyon olduğunda seviniyorsunuz ama aslında onu harcamaya döktüğünüzde anlıyorsunuz, o paranın yarısı erimiş.Dolayısıyla, siz aslında 1 milyonunuz varken, 500'ünü birine hediye etmişsiniz. Kime hediye etmişsiniz? İşte Amerikan Merkez Bankası'na hediye etmişsiniz, kime hediye etmişsiniz? Türkiye'deki sistemin bir kısmına hediye etmişsiniz”

mert-basarandan-kazandiran-yatirim-tavsiyesi-dolar-ve-altin-yerine-bunu-onerdi-123123-1698910971-2.jpg

“MALINIZ OLDUĞU SÜRECE KORUNABİLİRSİNİZ”

Yatırımda eriyen paranın çözümü olarak ta Başaran, “Bunlardan bir tanesi altındır, altın ehveni şerdir, daha iyidir, buna göre en azından % 11520 üzerine koyar, enflasyonu yakalamaya çalışır ama o bile yeterli değildir. Mutlaka enflasyonist ülkelerde, kısa vade için demiyorum ama uzun vadede malınız olması lazım. Malınız olduğu sürece bir şekilde kendinizi koruyabilirsiniz. O yüzden hep malda kal, hayatta kal diyorum. Arada çok anlık şekilde dolar sert hareketler yapabilir. O anlar reklam oluyor, dikkat edin” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.