Mert Başaran altındaki oyunu ifşa etti: Altına yatırım yapanlar aman dikkat

Mert Başaran altındaki oyunu ifşa etti: Altına yatırım yapanlar aman dikkat
Ünlü ekonomist Mert Başaran, altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı bir tahminde bulundu.

Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Yatırım uzmanı Mert Başaran gram altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

4545.jpg

Altının kritik bir süreçten geçtiğini belirten Mert Başaran "Altın yaklaşık 4 kez 2070 dolarlık tarihi zirvesinden dönmüştü. Şimdi 2350 dolarları gördü. Bu çok iyi bir oran altın için. Altının ons fiyatı burada biraz durabilir.” Dedi. Türkiye’de doların düşük kaldığını vurgulayan Başaran, ufak ufak artışların gram altın fiyatlarına yansıyacağını belirterek tahminini açıkladı.

Başaran, gram altının yıl sonuna kadar 2750 ve 3000 TL seviyelerinin görmesinin normal olacağını belirtti. Ons altın fiyatlarının dünya da yaşanan politik krizler sonrası yükselişe geçtiğini belirterek "Çok ilginç bir şey. Komplo teorisi gibi gelecek ama bu tip savaşlardan önce altın fiyatları artıyor.” Dedi.

İlginç bir çıkışa imza atan Başaran, sanki yaşanan krizlerden altının ya da birilerinin haberi olduğunu vurgulayarak “Dolayısıyla hiçbir şey yokken altın fiyatları takır takır gitti. Şimdi gerginlikler başladı. Bu dönem altın için enteresan bir dönem" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.