Mersin'de itfaiye eri alımları için geri sayım

Mersin'de itfaiye eri alımları için geri sayım
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görev yapması için 50 itfaiye eri alınacak. Başvurular başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 personel alımı için başvuruları almaya başladı. Daha kaliteli hizmeti amaçlayan belediye başvuruları, 10 Kasım saat 17.00'a kadar belediyenin web sitesi üzerinden online olarak, ardından Ata Eğitim Merkezinde yüz yüze şekilde alınacak.

Ata Eğitim Merkezinde 08.00-17.00 saatleri arasında yapılan yüz yüze başvurularda adayların boy ve kilo ölçümleri yapılıyor ve diğer şartların uygunluğu kontrol ediliyor.

aw070797-01.jpg

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Yazılı sınavın 26 Kasım, uygulamalı sınavın 27 Kasım’da yapılması planlanıyor. Uygulamalı sınavın 30 Kasım'a kadar süreceği de duyuruldu.

Uygun şartları karşılayan adayların KPSS puanı en yüksek olanlar yazılı ve uygulamalı sınava çağırılacak. Yazılı sınavın süresi 120 dakika olarak belirlendi. Sınavda yer alan konular, puanlarıyla birlikte şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası (25 puan)

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi (25 puan)

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (25 puan)

Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat (25 puan)

Atama için yazılı sınavın yüzde 40’ı, uygulamalı sınavın yüzde 60’ı alınacak. Sınavda başarılı kabul edilen adayların 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almaları gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.