Merkez Bankası toplantısı ne zaman. Merkez Bankası faiz yükseltecek mi?

Merkez Bankası toplantısı ne zaman. Merkez Bankası faiz yükseltecek mi?
Merkez Bankası faiz kararı merakla bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak haftanın en çok merak edilen konularından... Peki Merkez Bankası toplantısı ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eylül ayı politika faiz kararı için bekleyiş sürüyor. Piyasalar faizler yükselecek mi yoksa düşecek mi, diye merak ediyor. Art arda "Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB PPK toplantısı ne zaman?" sorularına cevap aranıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK toplantısı 23 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek. Faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI AĞUSTOS AYINDA FAİZLERİ SABİT TUTMUŞTU 

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tutmaya karar verdiği bildirildi. Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizinin, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edileceği vurgulanan duyuruda, "Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin başlaması, döviz rezervlerinin artış eğilimine girmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır. Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir." değerlendirmesi yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.