Merkel'in partisi: "Bir dönem bitti"

Merkel'in partisi: "Bir dönem bitti"
CDU eski Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer:- "Bir dönem bitti. Şimdi yeni bir başlık açmak lazım"

Merkel'in partisi: "Bir dönem bitti"

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel’in genel başkanlık için yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından genel başkanlık için adaylığını koyan CDU eski genel sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, "Bir dönem bitti. Şimdi yeni bir başlık açmak lazım." dedi.

Adaylığı dolayısıyla CDU genel sekreterlik görevini askıya alan Kramp-Karrenbauer, bugün Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Merkel’in yeniden genel başkanlık için aday olmayacağını açıklamasıyla CDU'da bir dönemin sona erdiğini belirtti.

Merkel’in CDU’da yeni bir dönem için yer açtığını vurgulayan Kramp- Karrenbauer, "Bir dönem bitti. Şimdi yeni bir başlık açmak lazım." ifadesini kullandı.

Kramp-Karrenbauer, bu yeni dönem için aralık ayında düzenlenecek CDU Genel Kurulu’nda genel başkanlık için aday olduğunu kaydetti.

2019'da Avrupa Parlamentosu'nun yanında Almanya’da Bremen, Brandenburg, Thüringen ve Saksonya eyaletlerinde de yerel seçimlerin yapılacağına işaret eden Kramp-Karrenbauer, CDU’nun bu seçimleri kazanması için yeni bir havanın oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kamp-Karrenbauer, insanların devlete ve kurumlarına güven duymasının yeniden sağlanması gerektiğine değinerek, yeni dönemde parti yönetiminin, kararları üyelere danışarak vereceğini bildirdi.

Saarland eyaletinde başbakanlık yapan Kramp-Karrenbauer, Merkel’in çağrısıyla CDU Genel Sekreterlik görevine getirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.