Meral Akşener vatandaşın 2 bin liralık eşarp isyanını anlattı

Meral Akşener vatandaşın 2 bin liralık eşarp isyanını anlattı
Meral Akşener, vatandaşın 2 bin liralık eşarp isyanını anlattı ve ekledi, "13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak." dedi.

Meral Akşener vatandaşın 2 bin liralık eşarp isyanını anlattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu. Bir vatandaşın 'ööyleyin Ankara'dakilere eşleri 2000 bin liralık eşarp takıyor. Benim emekli maaşım Bin 600 lira...' isyanını dile getiren Akşener 'ucube sistem' diyerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirdi ve '13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak' dedi.

İşte İsmail Küçükkaya'nın soruları ve Meral Akşener'in açıklamalarından önemli satır başları... 

-Ben bir Tokat'ta elleri nasırlı okumak için Tokat'tan gelen gencin ellerindeki nasırları gördüğümde çok duygulandım, ağlamaklı oldun bir de atanamayan öğretmen Ekrem Demir konuştuğunda... 

Eğitim sistemi

-Ben okullardaki eğitim sebebiyle ben burdayım. Bu okulları açan hükümetin kendisi. Bu plansızlığı ortadan kaldıracağız. Mülakatı kaldırılacak.

-Hemen atamaların yapılması gerekiyor. Bunların da peyderpey yapılması gerekiyor. Devlet okullarında sanat, spor bölümleri yok. Bana diyecekler ki kaynak yok. Kaynak şurda israfı, yolsuzluğu ortadan kaldırdığınız zaman ortaya çıkan kaynaklara şaşırırsınız.

Lütfü Elvan...

-Dürüst buluyoruz biz kendisini 

Nurettin Demir'in sosyal medya açıklamaları

-Yeni Bakan adayı kendisi sanırım o anlaşılıyor...

-Denge denetleme mekanizması ortadan kalktı her şey Erdoğan'ın tercihleri. Şimdi kuyrukları gösterdiniz. Saray ayrı bir dünyadır. Sizi vatandaştan koparır. Ayrı paralel bir dünya yaratır. Her türlü zammı pompaya yansıtmak durumunda olan bir program var.

-Biz Çin'i örnek alarak yola çıktık şimdi Begladeş'e doğru ilerliyoruz. Dünyaya diyorlar ki bizde ucuz iş gücü var. Gelin buraya yatırım yapın. Burada demokrasi yok adalet yok. Ucun iş gücü sunmanıza rağmen eksikler olduğu için. 

Açıklayın dış güçleri

-Petrol zammına o o kadar şaşırdım ki Kurtuluş Savaşı yaptı! Dış güçler diyorlar, açıklayın dış güçler kim bilelim...

Tarım insan artık dünyada bir milli güvenlik meselesidir

-Enflasyon insanları fakirleştirir. 4 sınıf diye bir kavramımız var. Buraya şu kadar ekmelisiniz diyorsunuz. Tarım insan artık dünyada bir milli güvenlik meselesidir. Çiftçileri tarımdan çıkarak bir sistemden bahsediyoruz. Teşfik etmek için sigortasını biz yapacağız. Atatürk Orman Çiftliği'ni talan ettiler biz orada bir sistem kurarak tarımı kalkındıracağız. 

-Yazılım mühendisleri şu an yurt dışına çıkıyor, o kadar üzülüyorum ki. Bizim beyinlerimiz ortadan kalkıyor. Savunma Sanayi'de onlar olmasa ne yaoacak bu ülke. Bunları önlemenin yolu yandaş kayırmayı ortadan kaldırmaktan, demokrasiden, adaletten, liyakatten geçiyor.

Gübre'ye zam, satış durdu

-Yabancı çiftçileri zengin ediyorlar.

-Biz bir şey yapmaya çalışıyoruz ısrarlı bir biçimde. Anadolu'yu geziyoruz soru soruyoruz cevap vermeye çalışıyoruz.

-Ziyaretlerde ben herhangi bir partiyi yermiyorum. Propaganda yapmıyorum. Gelip kulağıma 'abla şunlar var, dile getirir misiniz?' diyorlar.

-İnsanlar çok fakirleşti. Çocuklarda vitaminsizlikten bodurluk başladı. Ben de bunları dile getirmelerini sağlamaya çalışıyorum. 23 ayın sonucunda gördüğüm selam vermeden insanlar dertlerini anlatmaya başlıyor.

-Ben vakitsizlikten 'vatandaşın kürsüsü' deyip Meclis'e getirdim.

-Girdilerde teşfik yapacaksınız. Nakit yardımının yapılması gerekiyor.

Kılıçdaroğlu, Babacan, Davutoğlu da böyle düşünüyor mu?

-Millet İttifakı'nın sistemini Cumhur İttifakı kabul edip ona göre sorular soruyorlar. Bizim  farklı çözümlerimiz var. Bizim rekabetli ama bizbirimize saygılı olduğumuz bir ittifakımız var.

13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak

-13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. DEVA Partisi adına ben konuşamam yeni partiler tanınmaya çalışıyorlar saygı duyuyorum. Ama itifaka katılmayı düşünürler mi bilemem.

-Bu sistem ucube bir sistem

-Seçimlere giderken ittifak zorunlu. 2023 ya da daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken kaç parti bir araya geleceğiz bunu söylemek şimdilik zor.

-Türkiye'de yarım simit satılmaya başlandı. Vay be...

İsmail Küçükkaya: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Twitter hesabından 'düşük faiz politikası devam edecek' açıklaması dikkat çekti. Yeni dönemin politikası olabilir. Berat Albayrak'ın da kendisini takdit ettiğini biliyoruz.

Asgari ücret

-Doların çıkışı, TÜİK'e rağmen yüzde 40'ların konuşulduğu bu dönemde yeniden belirlenmesi lazım. Bizim daha önceden yaptığımız çalışmaya göre 4 bin lira net ellerine geçecek rakam. 555 vergi haricinde.

-Dalgalanmalar tansiyon gibi . Herkes tansiyon hastasına döndü. Yeniden değerlendireceğiz tabii ki bu doların rekorundan önce yapılmış bir çalışmaydı.

-Asgari ücretli bir eş, 850 lira kira, 2 çocuğun okuduğu 500 liraya aylık ders gideri. Yiyecek, içecek de artı...

'Ankara'dakilerin eşleri 2000 bin liralık eşarp takıyor'

-Bir veli diyor ki 'Söyleyin Ankara'dakilere eşleri 2000 bin liralık eşarp takıyor. Benim emekli maaşım Bin 600 lira...'

-Köleliğe doğru gidiyoruz. 

Soru: 'Erken seçim değil, hemen seçim' diyor Kılıçdaroğlu, MHP tepkili...?

-Tabii ki seçim diyoruz. Problemler çoğaldı, tek çare millet gitmek artık. Bunu en fazla söyleyen de Erdoğan'dır zamanında. Bir muhalefet liderinin seçim istemek en tabi görevidir. Bu bir vatan hainliği değildir. Bu kavramın ve 'liyakat' kavramının da içi boşaltıldı. Bu kavramlar dikkatli kullanılmalı. 

-Bıktık bu töreristlikle suçlanmaktan. Elbette seçim olmalı.

Hızlıca parlamenter sisteme geçeceğiz

-Kutuplaştırma dili pis bir dil. Bu zihniyet demokrasiyle düzelir. İnanarak söylüyorum. 13. Cumhurbaşkanı Millet ittifakı'nın adayı olacak ve hızlıca parlamenter sisteme geçeceğiz.

-Hiçkimse Erdoğan kadar yetkiyle donatılmalı. Biz aynı zamanda parlamento da çoğuluğu alacağız. 

Sedat Peker'in Osman Kavala iddiaları... BAE'nin Ankara ziyareti 

-Artık çat kapı yaptılar 

-Şimdi programa katıldığımda dedim ki biz coğrafyamızı 'ekonomik bir coğrafya' olarak adlandırıyoruz. 7 trilyon dolar. 21 trilyon dolarlık bir alandan bahsediyoruz. Dış politikayı akıllıca yönetmeliyiz.

'Sen nelere kadirmişsin ey Sedat Peker'

-İtiraz etmek doğru değil ama Erdoğan'ın hep seçim kazanma kartı olan 'dış güçler'e sesleniyor.... İktidara yakın atılan manşetler var 'şerefsizler' diye. Bu şekilde rezil rüsva olursunuz.

-Anlaşmanın ayrıntılarının kamuoyuyla paylaşılması lazım. Sen nelere kadirmişsin ey Sedat Peker. O kadar önemli şeyler söyledi ki bir savcıda çıkıp soruşturma açmadı.

-Bir vatandaşımız 'yargının Tarafsız, bağımsız, korkusuz olmasını sağlayacak mısınız' demişti. 

-O kadar iddialar var ama yargıda hareket yok.

Sokak eylemleri

-Sokak eylemleri provoke edilebilir. Vatandaşa düşen oy kullanmak. Vatandaş zarar görmesin diye. Siyaset yapılmalı ve bu bizim yapmamız gereken iş. Olan iyi niyetli insanlarımıza yapılır. Bedeli biz ödeyelim. Amaç onları korumaya yönelik.

Cumhuriyet kadını olmanın önemi

-Dünyanın her yerinde bizde de ilerlemenin öznesi kadındır. Tersine gidişin öznesi de kadındır. Her türlü hakaretin öznesi de, küfrün öznesi de kadındır. 

-Binlerce örnek söyleyebilirim. En vahimi Atatürk'ün annesinin genelevde çalıştığına yönelik sözlerin ardından bu kişini Saray'da ağırlanması.

-Zübeyde Hanım için söylenenler çok günah bir kere. Ailemden ne kadar mübarek bir insan olduğunu dinledim.

-Kadına şiddette, hakarette kafaların çevrildiği bir Türkiye'de kadın savcının aldığı tavır muhteşem. İnşallah başına bir iş gelmez. Bunun için de takipçisi olacağım bu işin.

NE OLMUŞTU?

(Kadıköy-Tavşantepe metrosunda kadınlara bıçakla tehditler savuran Emrah Yılmaz'ı ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük'ün hakimliğe gönderdiği sevk yazısında adeta hukuk dersi vermiş "Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir" demişti)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.