Memur ve emekli için masadaki son rakam! İtiraz edemeyecekler

Memur ve emekli için masadaki son rakam! İtiraz edemeyecekler
Memur ve emekli zammının netleşeceği Kamu Görevlileri Hakem Kurulu heyeti bugün saat 10.00'da son kez toplanıyor. İşte masadaki son rakam ve detaylar...

Ümit GÜLÇİÇEK/ KAMU SON HABER

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, bugün saat 10.00'da 7. Dönem Toplu Sözleşme zammı oranlarını belirlemek için son kez bir araya gelecek.

Gündemdeki sıcaklığını koruyan 'memur ve emekli maaşı zammı' bugün netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise dün akşam konuya dair yaptığı açıklamada ''Memur ve emeklileri enflasyona ezdirmeyecek bir oran açıklanacak" mesajını vermişti.

ZAM ORANI İÇİN SON DÜZLÜK

Öte yandan Işıkhan memur ve emekliye zam için Ocak 2024'te yüzde 40-45 seviyelerinde zam yapacaklarını açıklamıştı.

İTİRAZ HAKKI DAHİ BULUNMAYACAK

Hakem Kurulu'nun kararı kesin olarak kabul edilecek ve itiraz hakkı dahi bulunmayacak. Kurulun kararının ardından, 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin maaş zamları da kesinleşmiş olacak.

HAKEM KURULU'NDAN MERKEZ BANKASI DETAYI

Merkez Bankası’nın 2024 yılı için yüzde 33 enflasyon tahminine karşın hükümetin teklifi 15+10’da kalmıştı. Hakem Kurulu’nun Merkez Bankası’nın tahminini dikkate alarak aradaki 8 puanlık farkı kapatacağı bir oranda karar kılması bekleniyor.

İŞTE MASADAKİ SON RAKAM

Diğer merak edilen konulardan biri olan en düşük emekli maaşının ise 10 bin TL'ye yükseltilmesi bekleniyor. Emekliye kademeli zam ise yeniden gündemde olacak. Emeklilerin kök maaşlarına yüzde 45, yüzde 40, yüzde 35 ve 30 zam verilmesi bekleniyor.

SON TOPLANTI BAŞLADI

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 5'inci ve son toplantısı başladı.

Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 10.00'da başlayan toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranı kararlaştırılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.