Memleket Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu

Memleket Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu
Memleket Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'taki yerel seçimler için yol haritasını belirledi.

Muharrem İnce, "Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız" ifadelerine yer verdi.

İnce'nin konuşmasında öne çıkan notlar;

"Suriye ve Irak'ta, topraklarımızda, çocuklarımız şehit düşüyor. Bu acıya sebep olanın kim olduğunu sormak gerekirse, cevap Amerika Birleşik Devletleri'dir. Bu gerçeği ifade edecek cesarette olan kişi, Muharrem İnce'den başkası değil. Biz ilkeli ve dik duruşlu siyasetten yanayız. Laikliği hatırlatan da yalnızca biziz. Unutulmamalı ki ülkemizde 'Dersim' adında bir vilayet yoktur, o bölgenin adı Tunceli'dir. Bile Kamer Genç bile Dersim demez, Tunceli der. Şeyh Said ise bir haindir, burada tartışmaya gerek yok.

Meclis'te sunulan terör bildirisine dair, herkesin eşit olduğu gerçeğini hatırlamalıyız. Bu ülkede herkesin yaşadığı sıkıntıları görmeliyiz. Bir terör bildirisi geldiğinde, 'Ben AKP ile aynı sayfada olmayacağım' demek yeterli değil. Eğer Memleket Partisi Meclis'te olsaydı, İsveç'in NATO üyeliğine evet demezdim.

Libya tezkeresine, Mavi Vatan'a destek veriyorum. Memleket Partisi olarak, sığınmacıları dışarıya, ülkemizin doktorlarını, mühendislerini içeriye almalıyız. Biz dürüst ve namuslu insanlarız. Bizim bir duruşumuz var, ve bu duruşumuzun oy oranıyla sınırlı olmadığını unutmamalıyız. Bugün 1 oy alabiliriz, yarın bin.

CHP seçmenine sesleniyorum: Biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. İsveç'e evet diyen bir partiyle nasıl ittifak kurabiliriz? Her gün fikir değiştiriyorsa nasıl ittifak yapabiliriz? Bizim bir duruşumuz olmalı. Değişmekle başka bir şeydir, başkalaşmakla başka.

Her seçimde 'oy çalınıyor' diye bağıranlar kaybetti. 'İkinci tura kalırsa savaş çıkar' diyenler kaybetti. Yalan haberlere, sosyal medya trollerine güvenenler kaybetti. Bu iktidar Türkiye'yi kötü yönetti, değişim için önce muhalefeti değiştirmek gerekiyor.

Seçmen Erdoğan'ı göndermeye hazır. Milli meselelerde tutarlılık istiyorlar. Ülke ikiye bölünmüş durumda, bu iyi değil. Türkiye, siyasi laflardan bıktı. Halkımız bu muhalefete güvenmiyor. Türkiye'nin yeni bir nefese ihtiyacı var, o nefes üçüncü yol.

Memleket Partisi, her kesimden oy alabilecek tek parti. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. İstanbul'da 3 adayımız var, önümüzdeki hafta karar vereceğiz. Sakarya'dan Ali Sarı, Eskişehir Büyükşehir için Salih Eskici, Yalova'dan Fatih Elönü, Bilecik'ten Hüseyin Korkman, Mersin Tarsus'tan Haluk Bozdoğan, Ankara Şereflikoçhisar'dan Mahmut Celal Ünsal, Artvin Kemalpaşa'dan Yekta Faik Yılmaz, Aydın Nazilli'den Ali Çetinkaya, Eskişehir İnönü'den Hamdi Tosunoğlu, Bozhöyük'ten Talat Halefoğlu, İzmir Bayındır'dan Ali Erişen, İzmir Tire'den Nihat Koç, Samsun Canik'ten Furkan Güler."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.