Mehmet Şimşek'ten üniversite gençliğine uyarı ' Hapis ile sonuçlanabilir

Mehmet Şimşek'ten üniversite gençliğine uyarı ' Hapis ile sonuçlanabilir
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine kara para uyarısında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerine önemli bir uyarıda bulundu. Gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarının kara para aklayan veya terörü finanse eden kişilere kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla toplumun bilinçlendirilmesi çabalarını anlattı.

mehmet-simsek-8pk6-cover.jpgŞimşek, toplumun bilinçlenmesinin bu suçların önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti ve özellikle üniversite öğrencilerinin "hesap kullandırma" faaliyetlerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Üniversite öğrencilerini bilgilendirmek için Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

774758image1.jpgMASAK'ın üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına değinen Şimşek, bu konuda yapılan işbirliğine ve bilinçlendirme faaliyetlerine vurgu yaptı. Özellikle mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücretleri için açtıkları hesapları işaret ederek, bu tür faaliyetlerin ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla sonuçlanabileceğini ve gençlerin geleceklerini riske atabileceklerini belirtti.

yeni-baslayanlar-icin-kara-para-nasil-aklanir-1085494-5.jpgMASAK'ın bu konuda RTÜK ile işbirliği yaparak kamu spotları hazırladığını ve televizyon kanallarında yayınladığını ifade eden Şimşek, ayrıca üniversitelere gönderilen afişlerle gençlerin bilinçlendirilmesine çalıştıklarını aktardı. Benzer çalışmaların Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de gerçekleştirildiğini belirtti.

kara-para.jpgSuç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla yasal mevzuatın güçlendirilmesi ve MASAK'ın kurumsal yapısının güçlendirilmesiyle kamuoyunun bu konularda bilinçlendirilmesi çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Şimşek, kara para ile mücadelenin vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

kapak-110031.jpgMASAK'ın suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusundaki çalışmalarına kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle işbirliği içinde devam ettiğini belirten Şimşek, bu işbirliğinin suçla mücadelede önemli bir rol oynadığını ifade etti. MASAK'ın topladığı verilerle adli merciler ve kolluk kuvvetlerine suç ve suçlular hakkında önemli bilgiler sağladığını ve suçların kesinleştirilmesine yardımcı olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.