Mehmet Şimşek'ten TÜİK verileri sonrası flaş açıklama

Mehmet Şimşek'ten TÜİK verileri sonrası flaş açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde 3,8 büyümesi hakkında olumlu etkilerin görülmeye başlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde 3,8 büyümesi hakkında ''uyguladığımız politikaların olumlu etkilerini görmeye başladık'' ifadesini kullandı.

''İSTİKRARIN SAĞLANMASI İÇİN ADIMLAR ATACAĞIZ''

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı ikinci çeyreğinde Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2023 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 arttığını açıkladı.
Şimşek bu açıklamanın ardından küresel aktivitedeki zayıflama nedeniyle reel ihracatın düştüğünü, ithalatın ise iç talebe bağlı olarak artışını sürdürdüğünü söyledi.

EKONOMİNİN DIŞ ŞOKLARA KARŞI KIRILGANLIĞINI AZALTMAYI HEDEFLİYOR

Bloomberg HT’nin aktardığına göre, hedeflerinin büyümenin güçlü olmasının yanında dengeli, sürdürülebilir ve kapsayıcı olması olduğuna dikkat çeken Şimşek, iç ve dış talep dengesinin yeniden tesisi için tedbirler almaya ve uygulamaya devam edeceklerini ve bu tedbirlerle ekonominin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Şeffaf, tutarlı ve uluslararası normlara uygun politikalar sayesinde güvenin temin edilmesinin öngörülebilirliği artıracağını söyleyen Mehmet Şimşek öngörülebilirliğin, sürdürülebilir büyümenin sağlanması için gereken yatırım ve istihdam artışı için kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

''OLUMLU ETKİLER GÖRÜLMEYE BAŞLANDI''
Şimşek, uygulanan politikaların makro finansal üzerindeki olumlu etkilerinin görülmeye başlandığını ve bu etkileri kalıcı hale getirmek ve istikrarın sağlanması için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerini söyledi.

Öte yandan Şimşek, dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile sağlanacak refah artışının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylaşımına öncelik vereceklerini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.