Meğer en değerli yerini çöpe atıyormuşuz

Meğer en değerli yerini çöpe atıyormuşuz
Yaz aylarında severek tüketilen mısırın vücuda ve cilde faydaları saymakla bitmiyor. Çin'de yüzyıllardır mısır geleneksel tıp alanında kullanılıyor. Özellikle de mısır püskülü hiç tahmin edemeyeceğiniz faydalar barındırıyor.

Mısır, yaz aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Hem kokusuyla hem de tadıyla herkes tarafından severek tüketilin mısır özellikle salatalara büyük lezzet katıyor. Amerika’dan çıkan bu besin yavaş yavaş önce Avrupa’ya ardından da Afrika’ya yayılarak birçok kişi tarafından oldukça sevilmiştir. Özellikle Çin’de asırlardır tıbbi olarak kullanılır. Mısır lif bakımından çok zengindir ve adeta bağırsak dostudur. Vücutta biriken ödem ve toksinleri de kolayca atmanıza yardımcı olabilir.

Mısır kadar mısır püsküllerinin de hem cilde hem de vücuda çok fazla faydası var. Mısırı haşlamadan önce genellikle püsküllerini ayırmayı tercih edersiniz. Ancak mısır püskülleri yüzyıllardır Çin'de geleneksel tıp alanında kullanılıyor.

kuykyfkt.jpg

Genellikle mısır püsküllerini ayırırsınız ve çöpe atarsınız. Ancak bu yazıyı okuduktan sonra bir daha mısır püsküllerini asla çöpe atmayacaksınız. Hiç düşünmeden çöpe atılan bu mısır püskülleri cildi adeta yeniliyor. Sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

CİLT HÜCRELERİNİ YENİLER

C ve K vitamini bakımından zengin olan mısır püskülleri cildi yenileme özelliğine sahip. Mısır püskülünü suyunu cildinize tonik olarak uyguladığınızda gözeneklerinizin tamamen arınmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca mısır hücre yenilenmesine destek olabilirsiniz. Böylece cildinizi erken yaşlanmaktan kurtarabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.