Meclis'te süre resmen uzatıldı 'Milyonlara 1.880 TL ödenecek'

Meclis'te süre resmen uzatıldı 'Milyonlara 1.880 TL ödenecek'
İşsizlere maddi destek ve iş bulma kolaylığı sağlayan istihdam teşvikleri düzenlendi, Meclis tarafından süre uzatıldı.

İşsizlere yönelik istihdam teşvikleri kapsamında önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Meclis tarafından alınan kararla birlikte işsizlere maddi destek ve iş bulma süreçlerinde kolaylık sağlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda işsiz kalan bireylere, 10 ay boyunca maaş desteği imkanı sunulacak. İş arayan ve bulanlara çeşitli desteklerin de yanı sıra, son üç yılda 600 gün çalışanlar için 180, 900 gün çalışanlar için 240, 1080 gün çalışanlar için ise 300 gün süreyle maaş ödemeleri yapılmaktadır.

Bu ödemelerde en yüksek tutar ise son dört ayın %40'ı ile brüt asgari ücretin %80'ini geçmemek kaydıyla 15.880 TL olarak belirlenmiştir.

emeklinin-bayram-ikramiyelerinde-bu-pgjr-001.jpg

İş bulma sürecini desteklemek adına İŞKUR'a başvuran bireyler, işbaşı eğitim programlarına katılma imkanına da sahip olacaklar. Bu programlar haftada 45 saat, ayda 26 gün olarak düzenlenmiş olup, katılımcılara günlük 653,93 TL ödeme yapılacaktır. Özellikle sanayi sektöründe yer alan katılımcılara ise 425,05 TL ödeme yapılmaktadır.

1.880 TL CEP HARÇLIĞI

Tüm bu desteklerle birlikte iş arayanlara verilecek 1.880 TL’lik cep harçlığı, iş arama süreçlerinde ekonomik olarak destek olacak ve iş bulma motivasyonunu artıracak.

e6nbfd-x-001.jpg

Meclis tarafından yapılan son kararla birlikte, istihdam teşviklerinden yararlanma süresi de uzatılmıştır. Bu düzenlemelerle işsizlerin maddi desteklerden faydalanmaları ve iş bulma süreçlerinde daha etkin bir şekilde desteklenmeleri amaçlanmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.