MEB 'hastane sınıfı' kuruyor

MEB 'hastane sınıfı' kuruyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlık sorunları nedeniyle hastanede veya evde tedavi gören öğrencilere ilişkin hastane sınıfları kurulacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hastanede veya evde sağlık sorunları nedeniyle eğitimleri aksayan öğrencilere ilişkin ''hastane sınıfı'' adımını attı. Özer, her ne şart altında olursa olsun öğrencilerin eğitim öğrenimlerine devam edebilmeleri için istenen noktalara hastane sınıfları kuracaklarını bildirdi.

Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada sağlık problemleri nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören öğrenim çağındaki çocukların eğitimlerini sürdürmeleri için hastane bünyesinde veya evde tedavisi devam eden çocukların ayağına eğitim hizmeti götürdüklerini vurguladı.

Sağlık problemleri nedeniyle 22 ilde 51 hastane sınıfında bin 500 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini bildiren Özer, bu sınıfların her birinde iki sınıf öğretmeninin görev aldığını, ihtiyaç doğrultusunda diğer alanlardan da öğretmen görevlendirilmesi yapıldığını kaydetti.

Bakan Özer, "Çocuklarımızın eğitimlerine her ne şart altında olursa olsun devam edebilmelerine imkan sağlamak için 81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kuracağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.