Masterchef usulü mercimek çorbasının tadından deneyen vazgeçemiyor

Masterchef usulü mercimek çorbasının tadından deneyen vazgeçemiyor
Mercimek Çorbası Türk mutfağının sevilen çorbalarından bir tanesi. Fakat bilinenden çok daha farklı bir tarif var.. MasterChef Usulü Mercimek çorbası tarifi...

Masterchef usulü mercimek çorbasının tadından deneyen vazgeçemiyor

MasterChef Türkiye yarışmasında Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinin tanıtımı yapılmayı sürdürülürken en çok sevdiğimiz çorbalardan biri olan Mercimek Çorbasının tarifi araştırılıyor.

MasterChef Türkiye yarışmasında da Yapılmış olan Mercimek Çorbası üzerinden haftalar geçmesine rağmen hala araştırılıyor.

trhaberler.com tarafından da paylaşılan tarif adeta tarif severlerin gözdesi olmuş durumda.. Sizlerin de faydalanması için tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

3 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı
1 tane iri iri doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı kadar un
1 tane iri iri doğranmış havuç
1 tane iri iri doğranmış patates
1 çay kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı kadar karabiber
1,5 su bardağı veya 3 çay bardağı kırmızı ya da sarı mercimek
6 su bardağı kadarda sıcak su

Üzeri için gerekli malzemeler :

3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 çay  kaşığı kadar kırmızı toz biber

İŞTE MERCİMEK ÇORBASININ TARİFİ 

Aslına bakıldığında MasterChef Türkiye programında yapılan Mercimek çorbası bildiğimiz mercimek çorbasından farklı değil. Sadece püf noktaları biraz daha farklı oluyor.

Şimdi sırasıyla yapmanız gerekenleri aktarıyoruz.

Mercimek çorbası tarifi için ilk olarak bir tencerenin içine sıvı yağ ekleniyor ve soğanlar kavrulmaya başlanıyor.

Soğanlar kavrulduktan sonra un ilave edilip unun kokusu çıkana kadar ve renk alana kadar kavruluyor. Ardından içine havuç ve patates ilave edilerek karıştırılıyor. Devamında iyice yıkanıp suyu süzülmüş olan mercimekler ve tuz ile karabiber eklenip karıştırılmaya devam ediliyor.

Yeteri kadar karıştırdıktan sonra tencerenin içerisine 6 su bardağı kadar sıcak su ekleniyor. Sonrasında tencerenin kapağı kapatılıyor ve havuç ile patatesler yumuşayana kadar pişiriliyor.

Çorbanın piştiğinden emin olunduğunda ideal kıvama gelebilmesi ve pürüzsüz olması için el blenderından geçiriliyor. El blenderından geçirdikten sonra da 5 dakika daha pişirilip ocaktan alınıyor. Bir başka tavada tereyağı ve sıvı yağ tavada kızdırılıyor. Üstüne toz kırmızı biber de eklenip iyice kızdıktan sonra ocaktan alınıyor ve servis yapılacak olan çorbanın üstüne gezdiriliyor.

Evet tarifimiz işte bu kadar... Unutmadan mercimek çorbası yaparken bilmeniz gereken bazı püf noktalar daha var. Onlar ise şu şekildedir:

Çorbayı Yaparken içerisine Un Eklemek Daha Fazla Kıvam Elde Edilmesini Sağlar..

Yoğun çorba sevmiyorsanız un eklemenize gerek yoktur..

Un eklemeden de kıvamlı çorba yapılabilir.. Tercihinize göre lezzetli olması için 1 tatlı kaşığı kadar kimyon ilave etmeniz çorbanıza farklı bir aroma katacaktır.. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.