Martı kullananlar, akademiniz açılıyor!

Martı kullananlar, akademiniz açılıyor!
İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde faaliyet gösteren Martı, trafik güvenliğini tartışmalarıyla da gündemde. Şirket, gelecek yıl kullanıcılar için bir akademi açmaya hazırlanıyor.

İstanbul'daki ulaşım tartışmalarının taraflarından biri olan Martı'nın eleştiri aldığı konulardan biri de güvenlik. Şirket, gelecek yıl kullanıcılar için güvenlik akademisi açacak.

Oğuz Alper Öktem ve Sena Öktem tarafından kurulan, özellikle İstanbul merkezli ulaşım tartışmalarının merkezinde olan bir şirket. İstanbul'un yanı sıra Kayseri, Ankara, İzmir, Mersin, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir, Ordu ve Gaziantep'te hizmet veren sistemle ilgili tartışma yaratan konu başlıklarından biri de güvenlik.

2022 yılına ilişkin ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan şirket, geleceğe yönelik planlarını da paylaştı.

Şirketin güvenlik başlığı altındaki taahhütlerinden biri, temel güvenlik kurallarını sürücülerine ve kullanıcılarına sunmak için Martı Güvenlik Akademisi açılması.

Aynı zamanda yapımına başlanan e-scooter park yerlerinin genişletilmesi ve 2025’e kadar sayının 300’ü bulması planlanıyor.

11.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VİZYONU

Şirketin sürdürülebilirlik raporunun açıklandığı toplantıda konuşan Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, "Yakın gelecekte tüm ulaşım araçlarının elektrikli, tüm elektrikli araçların da paylaşımlı olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda ulaşım çözümleri sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz." dedi.

Rapordan dikkat çeken bölümler şöyle:

- Yapılan analizler, e-scooterların konvansiyonel şehir içi ulaşım alternatiflerine kıyasla yüzde 18 daha az karbon emisyonuna neden olduğunu, e-bisiklet ve e-mopedlerin ise Türkiye’deki ortalama şehir içi ulaşım yolculuğuna kıyasla yüzde 40 daha düşük çevresel etki gösterdiğini ortaya koyuyor.

- Buna göre şirketin, 2022’de yaklaşık 1600 ton karbondioksit (CO2) salımını önlediği hesaplandı. Bu miktar yaklaşık 72 bin ağacın atmosferden bir yılda emdiği karbondioksit miktarına eşit geliyor.

- Martı’nın sürdürülebilirlik hedeflerinin başında 2030 yılına kadar kendi faaliyetlerinin yan ısıra tüm lojistik operasyonlarının da karbon emisyonlarının sıfırlanması yoluyla Net Sıfır şirket olmak geliyor. Bu hedefle, şirketin lojistik operasyonlarını yürüttüğü tüm araçların da bu süreçte elektrikli araçlara dönüştürülmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.