Marketlerden poşet parası kazığı

Marketlerden poşet parası kazığı
Marketlerin poşet uyanıklığı yaptığını iddia eden TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşlardan poşet ücreti olarak 38,5 kuruş alındığını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 1 Ağustos 2023'den itibaren alınacak geri kazanım katılım payı tutarlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 2019’dan beri uygulanan marketlerde poşetlerin geri kazanım katılım payı 25 kuruştan 38,5 kuruşa yükseltildi. Ancak tüketici 25 kuruştan almaya devam edecek. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, marketlerin uyanıklık yaptığını iddia ederek, vatandaşlardan poşet ücreti olarak 38,5 kuruş alındığını söyledi. Küçük, alışveriş yaptıktan sonra mutlaka fişinizi kontrol edin diyerek herkesi uyardı.

"POŞET FİYATI 25 KURUŞ SABİT KALDI"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, "Plastik poşet ücretinin 25 kuruştan 38,5 kuruşa çıkarıldığı gerekçesiyle bazı marketlerin tüketicilerden 38,5 kuruş tahsil ettikleri ve bunu faturalarına yansıttıklarına ilişkin tüketici şikayetleri Derneğimize ulaşmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenleme gereğince, marketlerin piyasaya süreceği her bir poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olarak devam edecek olup, tüketicilerin poşet başına ödeyeceği tutar da 25 kuruş olarak sabit kalmıştır. Aradaki 13,5 kuruş fark ise, firmalar tarafından devlete ödenecektir" dedi.

"ANINDA İTİRAZ ETMENİZ GEREKİYOR"

Tüketicilerimizin alışveriş sırasında faturalarını mutlaka kontrol ederek, 25 kuruştan fazla tahsil edilen poşet ücretlerine anında itiraz etmeleri yerinde olacaktır diyen Küçük, "25 kuruştan fazla tahsil edilen poşet ücretlerine ilişkin olarak, Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda bulunularak, maddi zararların giderilmesi sağlanabilir" açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.