Market raflarında yeni dönem Bu alerjiye sahip kişiler için artık eksik olmayacak

Market raflarında yeni dönem Bu alerjiye sahip kişiler için artık eksik olmayacak
Glüten intoleransı olan ve özel bir beslenme gerektiren kişiler için glütensiz gıda ürünlerine ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlayan Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu Tebliğ, glüten intoleransı olan ve bu nedenle özel bir beslenme gerektiren kişilerin glütensiz gıda ürünlerine ulaşmasını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Bu Tebliğin dayanağı, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliktir.

gluten-migreninizi-tetikliyor-mu.jpg

SATIŞ YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar;

  • a) İki yüz elli metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz olmak üzere un, tatlı atıştırmalık ve tuzlu atıştırmalığı,
  • b) Dört yüz metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz olmak üzere ekmek, un, makarna, tatlı atıştırmalık ve tuzlu atıştırmalığı, süreklilik arz edecek şekilde ve talebi karşılayacak miktarda satışa hazır bulundurmakla yükümlüdür.

gtref.jpg

BU TEBLİĞİN;

  • a) 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi 1/9/2024 tarihinde,
  • b) Diğer hükümleri 1/6/2024 tarihinde, yürürlüğe girer.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.