Mark Zuckerberg'in hırsı Meta'yı çöküşe götürüyor: Zarar 30 milyar doları buldu!

Mark Zuckerberg'in hırsı Meta'yı çöküşe götürüyor: Zarar 30 milyar doları buldu!
Teknoloji dünyasının dev uygulamalarının çatı şirketi Meta, Mark Zuckerberg'in hırsıyla kara deliğe doğru sürükleniyor.

Shiftdelete''de yer alan bilgilere göre; WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi dünyaca ünlü platformların çatı şirketi olan Meta, yeni yılın ilk çeyreğine ilişkin finansal verileri açıkladı.

İlk üç aylık dönemde şirket, gelirlerini beklenmedik şekilde yüzde 3 artırarak 28,6 milyar dolar kazandı. Net gelir ise yüzde 24 düşerek 5,7 milyar dolar oldu. Ancak konumuz Mark Zuckerberg’in inadı olan metaverse birimi Reality Labs’in kaybettirdikleri.

İNADIN SONUCU 30 MİLYAR DOLAR ZARAR

Meta, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve metaverse işleriyle ilgilenen Reality Labs biriminde bu çeyrekte 3,99 milyar dolarlık işletme zararı bildirdi. Reality Labs, 2020 yılından bu yana Meta’ya 30 milyar dolar kaybettirdi. Açıkçası Mark Zuckerberg’in metaverse inadı, Meta’da finansal “karadelik” oluşturdu. Zuckerberg için tek teselli, mevcut zararın bir önceki çeyrekte kaybettiği 4,3 milyar dolar kadar kötü olmaması.

Mark Zuckerberg, metaverse hayaline inansa da sayılar yalan söylemez. Evet, başlangıçta çoğu şirket metaverse''e yatırım yapmak için sıraya girmişti ancak analistlere göre bu projelerin çoğu 2025’e kadar kapanacak. Öte yandan mevcut ekonomik koşullar kullanıcıların metaverse ilgisini de etkiledi. VR başlıkların satışı geçtiğimiz yıl yüzde 12’den fazla düştü.
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.