Mansur Yavaş'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazı gündem oldu

Mansur Yavaş'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazı gündem oldu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 Nisan tarihine Anıtkabir'i ziyaret etmiş ve Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı el yazısı gündem olmuştu. Mansur Yavaş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 Nisan tarihinde yeni seçilen CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Mansur Yavaş Anıtkabir'i ziyaret etti (2) - ANKARA - Dailymotion Video

Yavaş, beraberindeki belediye başkanlarıyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne geldi ve mozoleye çelenk bıraktı. Mansur Yavaş ve orada bulunanlar çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Mansur Yavaş'tan Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100. yılında Anıtkabir'e ziyaret - istanbulgercegi.com

Anıtkabir Özel Defteri'ne yazı yazan Mansur Yavaş'ın el yazısı ise sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları "Bu el yazısı Mansur Yavaş'a mı ait?" sorusunu yöneltti.

Mansur Yavaş Atatürk'ün huzurundaBalkan Günlüğü Gazetesi

Mansur Yavaş Anıtkabir Özel Defterine şu kelimeleri yazdı:

Aziz Atatürk

Sizin öncülüğünüzde, milletimizin topyekûn en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ana karargahı Başkentte, milletimizin takdiriyle ikinci kez belediye başkanı seçilerek manevi huzurunuza geldim.

Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim.

Milletimizin tarihten bugüne süregelen kadim özelliklerini ve evrensel hakları gözeterek Ankara'ya, Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim.

Türk milletine olan sevginiz ve geleceğimize ışık tutan ilkeleriniz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da yol göstericimiz olacaktır.

Tek idealimiz, sizin yol göstericiliğinizde Başkent Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent hâline getirmektir.

Ruhunuz şad olsun.

Mansur YAVAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı

Yazının Mansur Yavaş'a ait olup olmadığı bilinmezken 2019 yılında gerçekleştirilen seçimlerin ardından Yavaş'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazı da gündem olmuştu. Teyit.org'un incelemesine göre, yazıyı ‘kaligrafi sanatçısının’ yazdığı ortaya çıkmıştı.

Teyit’in iletişime geçtiği Mansur Yavaş’ın danışmanı, deftere yazılan yazının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ait olmadığını doğruladı.

Mansur Yavaş, Anıtkabir'i ziyaret etti

Mansur Yavaş, söz konusu yazının “gelecek kuşaklara güzel bir anı bırakabilmek adına bir kaligrafi sanatçısı tarafından yazıldığını” ifade etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.