Manavgat merkezli suç örgütü operasyonu

Manavgat merkezli suç örgütü operasyonu
Manavgat merkezli olarak faaliyet gösteren bir suç örgütü, özel görüntülerin kaydedilmesiyle tehdit ve şantaj yoluyla yağma eylemleri gerçekleştirmekle suçlanıyor.

Yapılan araştırmalarda, örgütün alacaklı oldukları gerekçesiyle bazı kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darbettikleri, mahkeme kurarak yüksek miktarda para talep ederek yağma yaptıkları, maddi kazanç elde etmek amacıyla yabancı kadınları fuhşa zorladıkları ve bu kadınlara baskı uyguladıkları belirlendi. Ayrıca örgüt liderinin talimatları doğrultusunda haraç adı altında para topladığı, tehdit ve şiddet kullanarak senet tahsilatı yaptığı, hatta örgüt yöneticisinin ikametini kurşunladığı ortaya çıktı.

Başsavcılığın talimatıyla polis ekipleri, Manavgat merkezli olmak üzere Adana, İzmir, Konya illerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar sırasında, çıkar amaçlı suç örgütü lideri S.T. ile birlikte örgüt mensupları M.R.G., İ.S., H.Ö., N.T., M.S., M.M.A., R.G., O.O., C.M., Ç.Ö., B.A., C.T. ve M.D. çeşitli suçlamalarla gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, 140 fişek, bir miktar uyuşturucu madde, 3 senet ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonun devamında bir şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 15'e yükseldi.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Manavgat Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin sorgularının devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.