Maltepe Üniversitesi’nin Yaz Öğretimi Yönetmeliği yayımlandı

Maltepe Üniversitesi’nin Yaz Öğretimi Yönetmeliği yayımlandı
Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü, Yaz Öğretimi Yönetmeliği'ni Resmi Gazete’de yayımladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü, Resmi Gazete’de, Yaz Öğretimi Yönetmeliğini yayımladı. Yönetmelik, Tıp Fakültesi hariç, Maltepe Üniversitesi’nde lisans, ön lisans ve Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı programları için yaz aylarında yapılacak eğitim-öğretime ilişkin usul ve esasları düzenliyor. Yaz öğretimi süresinin en az yedi hafta sürdüğü belirtilen yönetmelikte, dönem sonu sınavları bu sürenin dışında tutuluyor. Yaz öğretiminde geçen süre eğitim-öğretim süresine katılmıyor ayrıca hazırlık sınıfı yaz öğretimi ise sekiz haftadan oluşuyor.

EN AZ 4 ÖĞRENCİNİN BULUNMASI GEREK

İçinde bulunulan akademik yılın güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler, yaz öğretiminde açılmayabilir. Açılacak dersler, ilgili kurulların teklifi üzerine Senato tarafından onaylanır ve her akademik birimin internet sayfasında duyurulur. Yaz öğretimi başvuruları internet sayfasında bulunan duyuruya göre yapılır. Bir dersin açılabilmesi için şubede en az 4 öğrencinin bulunması ve ilgili kurulların dersin açılmasına onay vermesi gerekir.

PROJE DERSLERİNİ ALAMAZLAR

Hemşirelik Yüksekokulu, 7 nci ve 8 inci yarıyıllardaki Intern I ve Intern II derslerini, sadece mezuniyet aşamasında olan ve konuya ilişkin Intern derslerinden tek dersi kalan öğrenciler için içinde bulunulan akademik yılın yaz öğretiminde açabilir. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık, Mimarlık İngilizce, Gemi ve Yat Tasarımı ve İç Mimarlık bölümü proje derslerini yalnızca bu dersleri daha önceden almış ve F notu ile başarısız olmuş olan öğrenciler yaz öğretiminde alabilir. Daha önceden bu dersleri hiç almamış veya DZ notu ile başarısız olan öğrenciler yaz öğretiminde proje derslerini alamazlar.

DANIŞMAN ONAYIYLA KAYIT OLUNUYOR

Üniversite öğrencileri; yaz öğretiminde açılan derslere, tabi oldukları ders alma ve tekrarlama koşullarını denetleyen MÜBİS’i kullanarak danışman onayıyla kayıt olur. Başvuru tarihleri arasında seçtikleri dersleri açılmayan öğrenciler, belirlenen tarihler arasında ilgili akademik birime başvurarak açılmayan dersin yerine, açılan başka bir derse kayıt yaptırabilir. Üniversite dışından gelen öğrencilerin kayıtları ilgili kurul onayıyla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

EN FAZLA 3 DERS VEYA 10 KREDİ

Yaz öğretiminde açılan derslerin yükü, üniversitenin ilgili öğretim programında ders için tanımlanan kredi yükü kadardır. Lisans ve ön lisans öğrencilerinin yaz öğretiminde alabileceği toplam ders yükü birbirinden bağımsız olarak en fazla 3 ders veya 10 kredidir. Mezuniyet için en çok 2 dersi kalan ve bu dersler için 14/7/2010 tarihli ve 27641 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 26 ncı maddesine göre ek sınavlara katılabilecek durumda olan öğrenciler, yaz öğretiminde 4 üncü derse kaydını yaptırabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.