Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken deprem açıklaması

Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken deprem açıklaması
Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya depreminin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Canan İSPİR/KAMU SON HABER

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi merkez üssü olarak bugün saat 08.35'te meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi.

Görür, X hesabından Yeşilyurt merkezli depreme ilişkin bir paylaşım yaptı. Bir müddettir Yeşilyurt bölgesinde depremlerin devam ettiğini belirten Naci Görür, fay hattıyla ilgili bilgiler verdi.

"DAHA ÖNCEDEN TESPİT EDİLEMEMİŞ BİR FAY MI?"

Prof. Dr. Naci Görür, Yeşilyurt merkez üssü olarak gerçekleşen depremin fay hattıyla ilgili olarak fayı daha öncesinde haritalarda göremediğini ve tespit edilememiş bir fay olabileceği konusunda değerlendirmede bulundu.

Görür'ün açıklaması şöyle:

Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle.

naci.jpg

gorr.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.