Mail hesaplarını ele geçirdiler: Yüzlerce milyon liralık vurgun

Mail hesaplarını ele geçirdiler: Yüzlerce milyon liralık vurgun
İnternet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 9 şüpheliden 6'sı, İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı ülkelerde yaşayan kişiler tarafından şüpheli şahıslara ait banka hesaplarına yüksek tutarlı paralar geldiği, şahısların gelen dövizleri hemen nakit olarak çektiğini belirledi. Şüpheli şahısların yurt dışındaki şahıs ve şirket mail adreslerini ele geçirdikleri ve mail adreslerinin trafiğini belli bir dönem izledikleri tespit edildi.

210 MİLYON LİRA VURGUN

Şüphelilerin ihracat ve ithalat işlemlerine ait ödemeler sırasında kendi banka hesaplarına yönlendirdikleri ve para transferi gerçekleştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin hesaplarına 210 milyon lira geldiğini belirleyen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. 5 ilçede gerçekleştirilen operasyonda 6'sı yabancı uyruklu olmak üzere 9 şüphelinin kaldığı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli yakalanırken, yapılan aramada 177 bin lira para ele geçirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.