Mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı

Mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı
Olumsuz hava koşulları nedeniyle 60 kişi mahsur kaldıkları araçlarından kurtarıldı.

Hasköy ilçesi ile Bitlis'in Mutki ilçesi arasındaki kara yolunun Kaymakam Çeşmesi mevkisinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle 38 araç yolda kaldı. Bölgeye haber verilmesinin ardından Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, 4 saatlik bir çalışma sonucunda yolu açarak mahsur kalan vatandaşların araçlarıyla yolculuklarına devam etmelerini sağladı.

Ekip Şefi İdris Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde aldıkları ihbar üzerine bölgeye hareket ettiklerini ifade etti. Aniden bastıran yoğun kar yağışı sebebiyle Hasköy-Mutki kara yolunun kapanmış olduğunu belirten Kara, şunları dile getirdi: "Kar nedeniyle 38 araçta yaklaşık 60 vatandaşımız mahsur kalmıştı. Ekip olarak yoğun bir çalışma yürüttük ve 4 saatlik bir süre zarfında yolu açmayı başardık. Ancak, tipi devam ediyor ve bazı noktalarda görüş mesafesi sıfıra kadar düşüyor."

Mahsur kalan vatandaşlardan Murat Gülen ise yoğun kar yağışı sebebiyle araçların yolda kaldığını ifade ederek, "Allah devletimize zeval vermesin. Karayolları ekipleri bizi yalnız bırakmadı, yolumuzu açtı. Çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.