Mahkemeden Müge Anlı'ya yine ret

Mahkemeden Müge Anlı'ya yine ret
Müge Anlı'nın, Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'a açtığı dava, yerel mahkeme tarafından reddedildikten sonra şimdi de istinaf mahkemesinden ret yedi.

Giresun'un Eynesil İlçesi'nde 12 Nisan 2018 günü 11 yaşındaki Rabia Naz şüpheli şekilde hayatını kaybetmişti. Türkiye günlerce bu olayı konuştu ve acılı ailenin adalet arayışına tanıklık etti. Olay o dönem, ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına taşınmış fakat iddialara göre sümen altı edilmişti.

Cumhuriyet'den Şevval Aydoğan'ın haberine göre, kızının hayatını kaybetmesine dair kanıtların kamuoyundan ve adli makamlardan gizlendiğini belirten acılı baba Şaban Vatan, Müge Anlı tarafından mahkemeye verilmişti.Yerel mahkemeden ret yanıtı alan Müge Anlı şimdi de istinaf mahkemesi tarafından reddedildi.Anlı, şaibeli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz'ın babasına 1 TL'lik tazminat davası açmıştı.

"Elinde Kanıt Var Ama Savcılıktan Gizliyor"

Davanın sonucuna ilişkin Cumhuriyet’e konuşan baba Vatan şöyle dedi:

“Dava zaten ilk görüldüğünde reddedilmişti, avukatları istinafa başvurdular. Şimdi istinaftan da ret kararı geldi. Açılan 1 liralık tazminat davası insanı aşağılayan şekilde yapılmış bir davranıştır. Amacı ise beni haksız duruma düşürerek hakkımda yargılama süreci başlatacaktı. Elinde kanıt olduğu halde savcılıktan gizliyor olmasına rağmen hakkında bir soruşturma başlatılmadı. Bu ülkede bir adaletin olduğu hissedilmesi gerekiyorsa kızımın dosyasındaki tüm detaylar yeniden ele alınmalıdır.”

Vatan, Müge Anlı ekibinin 13 Ekim 2018’de Eynesil’e geldiğini belirterek “Programdaki Adli Tıp uzmanın Rabia Naz’a araba çarptığını tespit ettiğini, konuyu araştıracaklarını söylediler. Davada adı geçen şüphelilerden biriyle röportaj yaptılar. Sonra beni arayarak şahsın cinayetin içinde olduğunu itiraf ettiğini belirttiler. Programa çıkacakları sırada ekip gelen bir telefonla apar topar geri döndü. Olayın da intihar olduğunu söyleyerek yayına almadılar” dedi.

Rabia Naz davasında 16 Temmuz 2020’de takipsizlik kararı verilmesinin ardından, ailenin 16 Eylül 2020’de Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuru ise hâlâ sonuçlanmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.