Macallan’ın viskisi rekor fiyata satıldı 4 yılda fiyatı yüzde 40 arttı

Macallan’ın viskisi rekor fiyata satıldı 4 yılda fiyatı yüzde 40 arttı
Macallan'ın 1926'da ürettiği viski, rekor bir satışla alıcısını buldu.

CNN’nin haberine göre; İskoçların ünlü viski markası Macallan'ın 1926'da ürettiği bir şişe viski, açık artırmada 2.7 milyon dolara (2.1 milyon sterlin) satışı yapıldı.

Londra'da gerçekleştirilen müzayede de dünyanın en pahalı viski rekoru da egale edildi. Viskinin, 770 bin ila 1.2 milyon sterlin arasında satılmasının beklendiği, tahmini fiyatının iki katına alıcı bulduğu ise açıklandı.

mansettttt.jpg

1926 yılında Macallan Adami dünyanın en çok peşinde koşulan viskileri arasında yer ediniyor. Single malt (tek malt) olan ve Macallan'ın en eski ürünü olarak değerlendirilen bu viskiden toplamda 40 şişe üretildiği ise bilinmekte. Koyu Avrupa meşesinden yapılmış 263 numaralı fıçıda 60 sene boyunca olgunlaştırılan viski, 1986 yılında şişelenmeye başlanmıştı.

Satışa çıkarılmayan bu 40 şişenin bazıları Macallan'ın en üst düzey müşterilerine hediye edilmişti. Şişeler farklı şekillerde etiketlenmiş; 14'üne Macallan'ın ikonik 'Fine and Rare' logosu konmuş, 12'sinin etiketini İngiliz sanatçı Sir Peter Blake, 12'sinkini de İtalyan ressam Valerio Adami tasarımını yapmıştı. Son açık artırmada da, Adami'nin tasarladığı şişelerden birinin satışı gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.