LPG'ye zam geldi 'Bu zam yağmuru değil kasırgası

LPG'ye zam geldi 'Bu zam yağmuru değil kasırgası
Döviz kurlarındaki artış ve brent petrol piyasasındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde motorine yapılan 5 kuruşluk zammın ardından dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye de zam geldi.

LPG'nin litre fiyatına 40 kuruşluk zam geldi.

Gelen zammın ardından, İstanbul Avrupa yakasında LPG'nin litresi 20.28 lira, Ankara'da 20.15 lira, İzmir'de 20 lira, Adana'da 20.08 lira, Bursa'da 19.84, Antalya'da 19.95 lira, Diyarbakır'da ise 20.28 liraya yükseldi.

Benzin ve motorin fiyatlarında değişime gidilmedi.

İşte Güncel Akaryakıt Fiyatları

ekran-goruntusu-2024-01-18-093258.png

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor:

Benzin fiyatlarını belirleyen bir dizi faktör bulunmaktadır ve bunlar arasında en önemlisi dünya genelinde yoğun olarak kullanılan petrolün piyasa fiyatıdır. Petrol fiyatları, arz talep dengesi ile birlikte belirlenir; yani, arzın fazla olduğu dönemlerde genellikle petrol fiyatları düşerken, arzın az olduğu dönemlerde ise yükselme eğilimi gösterir. Bu durum, birçok üründe olduğu gibi petrolün fiyatlandırılmasında kritik bir rol oynar.

Akaryakıt firmalarının uyguladığı fiyat politikaları da benzin fiyatlarını etkileyen diğer bir faktördür. Ayrıca, petrolün alıcılara ulaştırılmasında kritik olan lojistik maliyetler ve petrol arama, çıkarma faaliyetleri de benzin fiyatını dolaylı olarak etkiler.

Ülkemizde petrolün ithal bir ürün olması nedeniyle, döviz kurlarındaki değişimler de akaryakıt fiyatlarını etkileyebilir. Döviz kurlarının yükseldiği dönemlerde, benzin fiyatlarında artış beklenebilir. Bu süreçte bireysel olarak, birikimlerinizi korumak adına kur korumalı mevduat hesabı kullanabilir ve aynı zamanda avantajlı faiz oranlarından faydalanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.