Living Lab’de yaz dönemi eğitimleri doludizgin

Living Lab’de yaz dönemi eğitimleri doludizgin
Başakşehir Living Lab’de düzenlenen yaz dönemi eğitimleri, öğrencilerden büyük ilgi görüyor. 21. yüzyıl becerileri ile şekillendirilmiş ’Robotik ve Kodlama’eğitimi alan öğrenciler kendi robotlarını tasarlayabiliyor.

Fatma Gül / İstanbul

Başakşehir Living Lab, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan eğitimlerle öğrencilere temel elektronik, kodlama ve robotik beceri kazandırıyor. Öğrenciler, lego robotik setleri ile verilen eğitimde robotik ve kodlama alanında önemli becerilere sahip olurken Arduino ve çeşitli elektronik devreler ile verilen eğitimde ise temel elektronik ve akıllı sistemleri kurabilme yeteneklerini geliştiriyor. Arduino ile Robotik Programlama ve Lego Robotik Eğitmeni Özcan Tezcan, Living Lab’de verdikleri eğitimlerin Başakşehirli öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Robotik ve akıllı sistem uygulamalarının günlük yaşamın bir parçası haline geldiğine dikkat çeken Tezcan, “Gün geçtikçe daha yeni daha inovatif sistemlerle karşılaşıyoruz. Birçoğunu farkında bile olmadan kullanıyoruz. Biz burada yaptığımız eğitimlerle öğrencilere bu sistemlerin nasıl yapıldığını, nasıl çalıştığını temel olarak anlatıyor ve uygulatıyoruz. Öğrenciler çok küçük yaşlarda içinde bulunduğumuz çağın teknolojik gelişmelerinin farkına varmaya başlıyorlar. Merak eden öğrenciler cevaplarına daha anlamlı bir şekilde ulaşabiliyorlar” dedi.

Teknolojiye bakışım değişti

12 yaşındaki Asude Hilal Şaşmaz, Başakşehir Living Lab’de aldığı Arduino eğitimiyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Öğretmenimiz bizlere nasıl devreler oluşturacağımızı ve onları nasıl kodlayabileceğimizi gösteriyor. Çok karmaşık olduğunu düşündüğüm şeylerin aslında çok karmaşık olmadığını gördüm. Burada arabaların park sensörlerinin bir benzerini yaptık. Ayrıca oda sıcaklığına göre rengi değişen bir ışık sistemi oluşturduk. Tüm bu bilgilerden sonra teknolojiye bakışım değişti.”

10 yaşındaki Zeynep Serra Terzi de, Lego Robotik Eğitimi’nin çok faydalı olduğunu belirterek; “Eğitimde önce kendi robotlarımızı tasarladık. Robotumuzu kodlayarak nasıl hareket ettirebileceğimizi öğrendik. Öğretmenimiz bizlere farklı görevler veriyor. Biz de robotumuzu görevi başaracak şekilde değiştiriyor ve kodluyoruz. Yaz tatilimi burada robotik eğitimleri ile eğlenceli bir şekilde geçiriyorum” dedi.

TEKNOLOJİ ÜRETEN TOPLUM

Tüketen toplumdan teknoloji üreten topluma geçiş yapmanın bir zorunluluk olduğunu belirten Eğitmen Özcan Tezcan, “Bu geçiş için kritik öneme sahip eğitimleri, öğrencileri geleceğin dünyasına ve mesleklerine kapsamlı bir şekilde hazırlamak için tasarlıyoruz. Eğitimlerimizde grup çalışmaları yaparak çocuklarımızın işbirlikçi çalışma, oluşturduğumuz problemlere çözüm getirmeleri sağlanarak eleştirel düşünme ve problem çözme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerin yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.