Lisans ve lisansüstü uzaktan eğitim yönetmeliğinde değişiklik Resmî Gazete'de

Lisans ve lisansüstü uzaktan eğitim yönetmeliğinde değişiklik Resmî Gazete'de
Gebze Teknik Üniversitesi'nin lisans ve lisansüstü derslerinde uzaktan eğitime ilişkin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi.

Gebze Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlandı.

Üniversitenin lisans ve lisansüstü uzaktan eğitim programına ilişkin yönetmelik değişikliği şu şekilde:

YÖNETMELİK

Gebze Teknik Üniversitesinden:

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE

ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 11/7/2020 tarihli ve 31182 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gebze Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“e) Üniversitede mevcut enstitüler bünyesinde açılan uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarının eğitim-öğretiminin planlanmasına yardımcı olmak ve bu programların uygulanmasına yönelik eşgüdümü ve koordinasyonu sağlamak.”

“g) Üniversitede mevcut lisans/lisansüstü derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi ile ilgili teknik destek sağlamak.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8- (1) Müdür, Üniversitenin aylıklı ve devamlı statüdeki öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Süresi sona eren Müdür yeniden görevlendirilebilir. Müdür; görevlendirildiği usul ile görevden alınabilir. Müdür, çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere öğretim elemanları arasından bir kişiyi Müdür Yardımcısı olarak görevlendirmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdürün geçici olarak görevinden ayrılması halinde yerine Müdür Yardımcısı, o da bulunmadığı zamanlarda ise kıdemli olanından başlamak üzere Yönetim Kurulu üyelerinden biri vekâlet eder.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10- (1) Yönetim Kurulu; Müdür ve Müdür Yardımcısı dâhil 9 kişiden oluşur. Müdür ve Müdür Yardımcısı dışındaki üyeler; öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Görev süresi biten üyeler tekrar görevlendirilebilir. Üyeliğin herhangi bir nedenle boşalması halinde kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üye görevlendirilebilir. Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır. Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine yılda en az iki kez salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü yürütür.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.