Lezzetli patlıcanlı börek tarifi

Lezzetli patlıcanlı börek tarifi
İşte patlıcanlı böreğin püf noktalarındaki olmazsa olmazlar…

Lezzetli patlıcanlı börek tarifi

En sevilen lezzetlerden biri patlıcanlı böreğin tarifi, çokça merak ediliyor. Patlıcanları kavanozdan çıkarın ve süzün. Ardından içine peynirleri de ufalayıp iyice karıştırın.

Hazır Yufkaları 3 parmak eninde şeritlere bölün ve Kesmiş olduğunuz yufkaların ilk katına bu karışımdan fırça yardımıyla yavaşça sürün.

Sonrasında da İkinci kat yufkayı üzerine koyun ve sonra patlıcan ve lor peyniri karışımını yerleştirin. Bu işlemi yufkaları enine kullanarak yapın. Bu yufkaları gül şeklinde yuvarlayarak 5 santimetre çapında minik gül şekilleri elde edin.

Kalan yumurtanın sarısını da bir fırça yardımıyla hazırlayıp fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine iyice sürün. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Patlıcanlı börek Yapımı için gerekli malzemeler:

2 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 kavanoz közlenmiş patlıcan
100 gram kadar lor peyniri
100 gram kadar çiğ krema
50 gram kadar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kadar tuz

NASIL KÖZLENİR?

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Önceden ısıtılmış fırın mangal etkisi oluşturacağı için patlıcanlar daha kolay közlenir. Sonrasında pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine veya fırın ızgarasının üzerine patlıcanları tek tek dizin. Bir yüzünü 15 diğer yüzünü de 15 dakika olmak üzere közleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.