KYK yurt başvurularında yedek yerleştirmeler ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvurularında yedek yerleştirmeler ne zaman açıklanacak?
2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Şimdi öğrenci ve velilerin gözü, 'KYK yurt başvurularında yedek yerleştirmeler ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtında. Konuyla ilgili bilgilendirme, Bakan Osman Aşkın Bak'tan geldi.

KYK yurt başvuruları sonuçları açıklandı.

Yüzbinlerce öğrencinin başvuruda bulunduğu yurtlara, yüzde 87 ile rekor bir yerleştirme yapıldığı açıklaması, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan geldi.

Bakan Bak ayrıca, yedek yerleştirme sonuçları için de pazartesi ve perşembe günlerini işaret etti.

Bakan Bak'ın açıklamaları şöyle:

"Başvurular 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde, başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi; gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda olmak üzere yerleştiler.

Yurt kapasitemiz, geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi. An itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile gençlerimizin hizmetindeyiz. Yapımı hızla devam eden yurtlarımız var; onların kısa süre içerisinde tamamlanacağı bilgisini de buradan paylaşmak istiyorum. Böylece kısa zaman içerisinde 1 milyon yatak kapasitesi hedefimize ulaşmış olacağız.

88.jpg

YÜZDE 87 İLE REKOR

İlk aşamada, yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attık. Bugüne kadarki en yüksek talebi almış olmamıza rağmen, tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz sonuçlara e-devlet üzerinden ulaşabilirler. Yedek yerleştirmelerimiz hızla devam edecek. Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yedek yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz bu sonuçları da yine e-devlet üzerinden takip edebilirler. Çok kısa süre içerisinde de kalan öğrencilerimizin tamamını yerleştirmiş olacağız."

3 İLDE YERLEŞTİRME YOK

Depremden etkilenen öğrencilerin tümünü öncelikli gruba dahil ederek yurtlara yerleştirdiklerini belirten Bak, "Çünkü temel önceliğimiz yaraların hızla sarılmasıdır. Çabamız, gayretimiz bu yöndedir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerimiz için 'Eğitimin çevrimiçi yapılması' kararı doğrultusunda söz konusu illerimizdeki yurtlarımıza yerleştirme yapılmamıştır. Bu illerde yüz yüze eğitim görecek öğrencilerimiz, durumlarını belgelendirmeleri halinde bakanlığımız tarafından belirlenen yurtlarda kalabileceklerdir" ifadelerini kullandı. Bakan Bak, yerleştirme sürecinin her bir aşamasında bilgilendirme yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.