Kutusu açılmamış İphone rekor fiyata satıldı 'Görenler şaşkına döndü'

Kutusu açılmamış İphone rekor fiyata satıldı 'Görenler şaşkına döndü'
17 yıl önce tanıtılan ve kutusu açılmamış 4 GB kapasiteli birinci nesil iPhone modeli rekor fiyata satıldı. Satıldığı fiyatı görenler inanamadı.

17 yıl önce piyasaya sürülen ve kutusu açılmamış olan birinci nesil 4 GB'lık iPhone modeli, yakın zamanda gerçekleştirilen bir açık artırmada 130 bin dolara satıldı.

Apple'ın 2007 yılında tanıttığı bu ilk iPhone modeli, mobil telefon endüstrisinde bir devrim yarattı ve birçok rakip şirkete de ilham kaynağı oldu. O dönemde Steve Jobs, ilk iPhıne'u ''dokunmatik geniş ekranlı bir iPod, devrimsel bir cep telefonu ve çığır açan bir internet iletişim cihazı'' olarak tanıtmıştı.

Eskilere ilgi büyük: Kutusu açılmamış ilk iPhone, 130 bin dolara satıldı

O zamandan beri, iPhone ve onun getirdiği teknolojik ilerlemelerle birlikte, Apple dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldi.

KUTUSU AÇILMAMIŞ İPHONE 130 BİN DOLARA SATILDI

2007'den beri kutusu açılmamış iPhone, açık artırmaya çıktı ve tam 130 bin dolara alıcı buldu. Bu kutusu açılmamış il iPhone'un 130 bin dolara satılmasının sebebi ise nadir bulunmasından kaynaklanıyor.

LCG Auctions tarafından düzenlenen açık artırmaya, 10 bin dolarlık bir fiyatla başlandı ve fiyatı 130 bin 27 dolara kadar çıktı. Telefonda herhangi bir hasar, solma, çizik veya ezik gibi bir sorunu olmadığı belirtildi.

Bu yüksek fiyatın arkasındaki temel sebep ise 4 GB'lık depolama alanına sahip olması. İlk iPhone, 8 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürülmüştü. Ancak 4 GB'lık versiyon, düşük satışlar nedeniyle sadece iki satılmış ve iki ayın sonunda üretimden kaldırılmıştı.

BENZER BİR DURUM İSE GEÇEN YIL YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl da benzer şekilde, 4 GB depolama alanına sahip birinci nesil iPhone modeli 190 bin dolara satılmıştı.

Birinci nesil, kutusu açılmamış iPhone için rekor fiyat... 734 bin liraya satıldı - Sözcü

İLK İPHONE'NİN ÖZELLİKLERİ NEYDİ?

İlk iPhone'un sunduğu özellikler arasında klasikleşmiş uygulama ızgarası, işlevsel tek bir ana tuş, tamamen dokunmatik klavye ve kontrol imkanı bulunuyordu. Ancak o dönemde 3G ve App Store gibi temel özelliklerden yoksundu.

3,5 inçlik dokunmatik ekranıyla gelen bu ilk iPhone modeli, 320 x 480 piksel çözünürlük sunuyordu. Arka kısmında 2 MP tek bir kamera bulunurken, ön kamerası ise yoktu.

Telefon, 4, 8 ve 16 GB depolama seçenekleri sunuyordu ve yalnızca 2G desteği sağlıyordu. Gücünü ise tek çekirdekli ARM 11 işlemcisinden alıyordu. 1400 mAh bataryasıyla ise sadece 8 saatlik bir konuşma süresi sunabiliyordu.

İlk iPhone'un 4 GB'lık modeli için açıklanan lansman fiyatı 499 dolar, 8 GB'lık modeli içinse 599 dolar olmuştu. Apple'ın resmi verilerine göre, bu ilk iPhone modeli dünya genelinde tam 1.3 milyon adet satış rakamına ulaşmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.