Kurnaz kiracının oyununu yargıtay bozdu 'Anında kapı dışarı edildi'

Kurnaz kiracının oyununu yargıtay bozdu 'Anında kapı dışarı edildi'
Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar gün geçtikçe artmaya ve mahkemeye taşınmaya devam ediyor.

Dükkanını yabancı vatandaşa kiraya veren mülk sahibi karşılığında tahliye taahhütnamesi alıyor. Verilen süre içerisinde yabancı kiracı dükkandan çıkmıyor ve mülk sahibine itiraz ederek ‘yasal yollara başvurun' şeklinde çıkışıyor.

Bunun üzerine aralarındaki ipler iyice gerilirken mülk sahibi konuyu mahkemeye taşıması sonucunda, konuyla ilgili 1 ay icra takibi başlatıldı.

Yabancı kiracı imzaladığı taahhütnamede yazılanları anlamadığını söyleyerek ‘Türkçe bilmiyorum’ diyerek itiraz etti. Türkçe bilmediği için tahliye taahhütnamesinin geçerli olmamasını istedi. Konu yargıya taşındı ve mahkemeden çıkan karar dikkat çekti.

kx3z06-x.jpg

KİRACI DÜKKANINI TAHLİYE ETMİYOR

Dükkanın sahibinin avukatı Gizem Gonca, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu,

Bizim müvekkilimiz mülk sahibi ve yabancı kiracısından tahliye taahhütnamesi almış. Tahliye taahhütnamesinin verildiği tarihte kiracı ile yapmış olduğu anlaşma gereği dükkanı tahliye etmesini istiyor.

Fakat bu tahliye taahhütnamesi olduğu halde dükkanda kiracı sıfatında olan yabancı kişi dükkanı tahliye etmeyeceğini söylüyor ve ‘yasal yollara başvurun’ diyor.

tenant-landlord-disputes-1500x1000.jpeg

İCRA TAKİBİ BAŞLATILDI

Bu durumun ardından, tahliye taahhütnamesinin verildiği tarihten itibaren bir ay içinde, ilgili icra iflas kanunu maddelerine dayanarak icra müdürlüğünde takip işlemi başlatıldı.

TÜRKÇE BİLMEDİĞİMDEN DOLAYI ANLAŞMA GEÇERSİZ

Bu süre zarfında kiracı icra takibine itiraz etti ve dedi ki: ‘Ben bu tahliye taahhütnamesini bilmeden imzaladım, Türkçe bilmediğimden kaynaklı tahliye taahhütnamesi geçersiz.' dedi.

1634210344-ced888.jpg

DİKKAT ÇEKEN MAHKEME KARARI

Bu olayın ardından, yasal süreyi dikkate alarak Sulh Hukuk Mahkemesinde bir dava açıldı. Mahkeme, kiracının Türkçe bilmediğini iddia etmesine rağmen, bu iddiayı ispatlayacak herhangi bir delil bulunmadığını, dekontların ödeme bedellerinin Türk bankaları tarafından gönderildiğini ve ödeme bedelleriyle ilgili yazışmalarda herhangi bir yabancı dilin kullanılmadığını belirledi.

Bu nedenle, kiracının Türkçe bilmediğini ispat edememesinden dolayı tahliye taahhütnamesinin geçerli olduğuna hükmetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.