Kur korumalı mevduatta stopaj avantajı

Kur korumalı mevduatta stopaj avantajı
Gelir İdaresi Başkanlığı, Türk Lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Gelir İdaresi Başkanlığı, indirimli gelir stopaj oranı uygulamasının 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını internet sitesi üzerinden duyurdu. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 28/06/2023 tarihli ve 32235 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7332 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Eki Kararı ile; 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Kararda yapılan değişiklik ile; döviz tevdiat hesaplarına yürütülen faizler ve katılım bankalarınca döviz katılma hesaplarına ödenen kar payları için uygulanan tevkifat oranı vade ayrımı olmaksızın % 25 olarak belirlendi.

31 ARALIK 2023’E KADAR UZATILDI

Ayrıca kararla, mevduat faizleri ve katılma hesabı karşılığı ödenen kar paylarında, devlet tahvili ve hazine bonoları ile Hazine tarafından kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirlerde indirimli stopaj uygulamasında süre uzatımına gidildi.

Bankaların ihraç ettiği tahvil ve bonolar ile fon kullanıcısının bankalar olduğu varlık kiralama şirketlerinin ihraç ettiği kira sertifikalarından elde edilen kazanç ve iratlarda, yatırım fonlarından elde edilen gelirlerde, varlığa ve ipoteğe dayalı, ipotek ve varlık teminatlı menkul kıymetlerden elde edilen gelirlerde indirimli gelir stopaj oranı uygulamasının süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatıldı.

vergi.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.