Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Eray Sezgin

Eray Sezgin

KALE ARKASI

Kritik üç puan

Fenerbahçe geriye düştüğü maçta zor da olsa 2-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe’nin zorlanmasının en büyük sebebi temposuzluk ve Mesut – İrfan ikilisinin aynı anda sahadayken çok etkisiz olmasıydı. Yani Fenerbahçe ilk yarıda 11 kişiyle değil, 9 kişiyle mücadele etti.

Devre arasına mağlup giren Fenerbahçe 2. yarıya Mesut yerine Pelkas ile başlayarak biraz da olsa temposunu arttırdı. Gol geciktikçe tribünleri dolduran taraftarlardan da tepkiler yükselmeye başladı ve Arda sesleri iyice yükseldi. 66. dakikada İrfan’ın frikiğinde direkten dönen topu tamamlayan Kim Min Jae ile skora denge geldi.

76. dakikada İrfan oyundan çıktı ve yerine Arda Güler oyuna dahil oldu. Arda’nın da oyuna girmesiyle Fenerbahçe daha derli toplu bir oyun oynamaya başladı. Her hafta olduğu gibi yine mükemmel bir performans sergileyen Crespo, ayağının dışıyla Pelkas’a mükemmel bir asist yaptı. 88. dakikada 2 – 1 öne göçen Fenerbahçe, üç puanı hanesine yazdırarak şampiyonlar ligine katılma yolunda rahat bir nefes aldı.

 

Fenerbahçe 2. yarıda Konyaspor’u sahadan sildi. İrfan, Mesut’un oyundan çıkmasıyla birlikte daha etkili bir oyun ortaya koyu. Bu da bu iki ismin aynı anda sahada olmasının ne kadar yanlış olduğunun bir göstergesiydi. Bu oyuncuların yetenekleri tartışılmaz ama fizik devamlılığın olmazsa ne kadar yetenekli olursan ol Fenerbahçe oyuncusu olamazsın. İrfan bir an önce kendisini toparlamalı ve Fenerbahçe’ye borcunu ödemelidir.

Crespo mükemmel bir performans sergiledi. Hem savunma hem de hücumda Fenerbahçe için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Çok güzel de bir asist yaparak bana göre maçın oyuncusu oldu.

Pelkas ise Mesut Özil yerine 2.yarıya başladı ve hem oyuna hareket getirdi hem de üç puanı getiren güzel bir gol atarak geçtiğimiz sezonki performansına göz kırptı.

İsmail Kartal’a bu maç özelinde en önemli eleştirim de hazır olan Arda yerine maça Mesut Özil ve İrfan ile başlamasıdır. Elinde Arda gibi bir yetenek varken ve bu oyuncu hazır durumdayken isimler üzerinden bir tercih yapmak Fenerbahçe’de forma adaletinin olmadığını gösterir. Fenerbahçe’de Arda mutlaka bu form durumuyla 11’e yazılmalıdır. İrfan ve Mesut arasında bir tercih yapılacaksa da eğer bu şuanki duruma göre İrfan olmalıdır. İsmail Kartal artık bu isimlerin etkisinde kalmamalı ve formayı adaletli bir şekilde dağıtmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları