Kripto para borsasının gözde ismiydi: Cezaevine gönderildi

Kripto para borsasının gözde ismiydi: Cezaevine gönderildi
Dolandırıcılık ve kara para aklamak iddiasıyla yargılanan ve kefaletle serbest bırakılan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, cezaevine gönderildi.

Ümit GÜLÇİÇEK / KAMU SON HABER

Kripto para Borsası FTX, geçen yıl kasım ayında iflas ettiğini duyurdu, şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried'ın da iflasın ardından istifa ettiğini açıkladı.

Bankman-Fried, Aralık ayında ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da gözaltına alındı ve 21 Aralık 2022'de ABD'ye teslim edilen Bankman-Fried'ın duruşmaya kadar 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.

Son olarak FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi.

KEFALETİN İPTAL EDİLMESİNİ EMRETTİ

Mahkemede Bankman-Fried'ın avukatları, savcıların "ima, spekülasyon ve yetersiz gerçeklerden" oluşan kanıtlar sunduğunu ifade ederek, Bankman-Fried'ın bir dizi olumsuz habere karşı itibarını korumaya çalıştığı için cezaevine gönderilmemesi gerektiğini savundu.

Bankman-Fried'in "en az iki kez" tanıkları etkilemeye çalıştığına inanmak için nedenlerin olduğunu belirten Davanın hakimi, kefaletinin iptal edilmesini emretti.

Bankman-Fried'in avukatları kefaletin iptaline itiraz edilene kadar müvekkillerinin tutuklanmasının ertelenmesine talep etti. Bu talebe ise mahkemeden ret geldi.

Kefaletin iptal edilmesine ilişkin itiraz başarılı olmazsa, Bankman-Fried'ın 2 Ekim'de görülecek ceza davasına kadar cezaevinde kalması bekleniyor.

2336454-620x349.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.