‘Kreş sayımız 17 olacak’

‘Kreş sayımız 17 olacak’
Kartal Belediyesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim veren kreşlerin 6 yaş öğrencilerinin mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Öz, “İnşallah bu sene içinde 3 kreşimizi daha açacağız. Kreş sayımız 17 olacak” dedi.

FATMA GÜL / Dokuz Sütun

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal Belediyesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim veren kreşlerin 6 yaş öğrencilerinin mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muharrem Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Derya Şentürk, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar, Birim Müdürleri, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, Kartallı muhtarlar, kreş öğretmenleri ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve ardından kreş öğrencilerinin işaret diliyle okudukları İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapan Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar, “Bugün hepimiz öğrencilerimizi mezun edecek olmanın mutluluğu, aynı zamanda onlardan ayrılacak olmanın burukluğu içerisindeyiz. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimizi Atatürk devrimleri ışığında, çağdaş, bilimsel, laik eğitim anlayışıyla yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

3 KREŞİMİZİ DAHA AÇACAĞIZ

Mezuniyet töreni birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunlarından cimnastiğe, Mustafa Kemal Atatürk’e okunan şiirlerden modern dans gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer aldığı mezuniyette “Hababam Sınıfı Mezun Oluyor” adlı filmde geçen ’Mezuniyet Gecesi’minik öğrenciler tarafından tekrar canlandırılarak filmde rol almış olan; Adile Naşit, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe’ye kadar birçok sanatçı anıldı. Mezuniyet töreninde konuşma yapan KÖz, “Bugün ben çok güzel bir etkinlik seyrettim. Modern bir eğitimin, okul öncesi eğitimin nasıl olması gerektiğini bizlere çok güzel anlattılar. Bu etkinliği düzenleyen ekibime çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de annelere, babalara etmek istiyorum. Benim kızım çok başarılı bir sınavdan geçmişti. Ders veren hoca, Bu başarı Altınok’un demişti. Hâlbuki benim hiç katkım yok. Hanım neden Altınok’un başarısı diye sorunca Hiç müdahalesi olmadı cevabını verdi. Bazen hiç karışmamak en büyük iyilik oluyor. Hepinizi kutluyor, teşekkür ediyorum. Çok fazla şey söylemeye gerek yok. Aramızda İlçe Başkanımız, muhtarlarımız, anneler, babalar var. Burası Soğanlık. Soğanlık’ın içerisinden çıkan bir hanımefendi var aramızda. İnşallah İstanbul Milletvekili olarak bizlere hizmet edecek. Derya Şentürk hanımefendiye de bir alkış istiyorum. Şimdi sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. Bizden mezun olunuyor. Peki, bizden mezun olunuyor da sonra ne oluyor? İşte sonrasını da arkadaşlarımız araştırdı. Bizden mezun olan 156 öğrencinin 146’sının velisi ve öğretmenleri ile görüşüldü. İlkokula gittikten sonraki başarıları ne durumda diye. O sonuç daha güzel. Yani okula başlayanlar arasında Kartal kreşlerinde yetiştirilen çocukların hem okula adaptasyonu hem de okul başarıları çok yüksek. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyoruz. Bir kez daha arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah bu sene içinde 3 kreşimizi daha açacağız. Kreş sayımız 17 olacak. Türkiye’de de bu kadar kreşi olan bir belediye yok. Yani bu konuda da öncü olmaktan da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Müsaadenizle çocukları kep atmaları için çağırıyorum.” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.