Kredi kartında yeni dönem! Tüm ödemeler iptal

Kredi kartında yeni dönem! Tüm ödemeler iptal
Ülkemizde kredi kartı kullanımı her geçen gün yaygınlaşmakta. Fakat buna rağmen bankaların komisyon oranlarını artmakta. Bu duruma bir çözüm yolu arayan esnaf aradığını buldu. İşte haberin detayları…

Özellikle Covid-19 pandemisinden sonra insanlar nakit para taşımamaya başladı. Nakit para yerine kredi kartı kullananların sayısı her geçen gün artmakta. Bankalar bu durumu fırsata çevirmek için komisyon miktarını arttırıyor. Bu durumdan rahatsız olan esnaf ise, müşterilerine IBAN numarası verip, parayı doğrudan hesaplarına yatırmalarını istiyor.

Bir kısım esnaf, dükkanlarına “kredi kartı geçersizdir” yazısı asıyor. Böylece hem komisyon ödemekten kurtuluyor hem de parayı anında alabiliyor.

Veresiyeden 'illallah' eden esnaf dükkanına bu yazıları astı - Sakarya'nın Haber Kaynağı

Ülkemizde şu anda 108 milyon 300 bin adet kredi kartı var. Fakat buna rağmen bankaların komisyon oranlarını 7 kat artırması, kredi kartının yerini IBAN’a bırakmasına yol açıyor. Bu durum hem esnaf hem de müşteri için yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Bankalar, kart komisyonlarını yüzde 0.49'dan yüzde 3,5’a çıkardı. Kredi kartıyla olan ödemelerdeki kesintiden şikayet eden esnaf, sorunun çözümünü IBAN’a para transferi ile buldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.