Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat

Kredi kartı ve kredi borcu olanlar dikkat
Kredi kartı ve kredi borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Türkiye Bankalar Birliği açıkladı. Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geriledi.

Kredi kartı ve kredi borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı, Mayıs ayında geriledi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamaya göre bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı, 2023 yılı Mayıs ayında 76 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde 100 bin kişi oldu.

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı Mayıs 2023 ayında bir önceki aya göre yüzde 9 gerileyerek 153 bin kişi oldu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Öte yandan, Risk Merkezi verilerine göre, Mayıs 2023 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacakları bir önceki yıla göre yüzde 20 artış ile 38 milyar TL olmuştur."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.