Kredi kartı kullanımındaki büyük hataya dikkat 'Aman başınız yanmasın

Kredi kartı kullanımındaki büyük hataya dikkat 'Aman başınız yanmasın
Kredi kartı kullanımıyla ilgili yapılan büyük hataya dikkat. Dolandırıcıların kurbanı olmayın.

Son dönemde giderek artan dijital dolandırıcılık vakalarıyla mücadele ederken, kullanıcıların dikkatli olması büyük önem arz ediyor. Finansal güvenliğin korunması adına Türkiye Bankalar Birliği (TBB), "Finansal Güvenliğinizi Artıracak Davranış Önerileri" başlıklı bir infografik çalışmasıyla dolandırıcılıktan korunma yöntemlerini kullanıcıları hatırlattı.

72811.jpgTürkiye Bankalar Birliği (TBB), "Finansal Güvenliğinizi Artıracak Davranış Önerileri" başlıklı infografik çalışmasıyla kullanıcıları dolandırıcılık mağduriyetlerinden korumayı hedefliyor. Bu çalışmada, dolandırıcılık vakalarından kaçınmak için bazı önemli alışkanlıkların edinilmesinin önemi üzerinde duruluyor.

Öncelikle, kullanıcıların SMS, e-posta veya sosyal medya aracılığıyla gelen bildirimlerdeki bağlantılara/linklere şüpheyle yaklaşması ve bankanın resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapması gerekiyor. Tek bir "tık", kullanıcıları sahte sitelere veya virüslere yönlendirebilir.

lb-aug2019-feelgood.jpgAyrıca, hiç kimseye banka hesap bilgilerini paylaşmamak son derece önemli; zira bu tür bilgilerin yasa dışı faaliyetlerde kullanılması ciddi hapis cezalarıyla karşılaşılmasına neden olabilir.

Şifrelerin kesinlikle kimseyle paylaşılmaması gerekiyor. Dolandırıcıların, kendilerini savcı, polis, asker veya banka çalışanı gibi tanıtarak kullanıcılardan şifre, kart bilgileri ve kişisel veriler talep ettiğine dikkat edilmeli ve bu tür taleplere itibar edilmemeli. Ayrıca, güvenliğinden emin olunmayan mobil uygulamaların cihazlara yüklenmemesi gerekiyor.

ekran-goruntusu-2024-03-25-091127.pngUygulama indirirken de dikkatli olmak gerekiyor. Kullanıcıların, yükledikleri uygulamanın istediği izinleri dikkatlice kontrol etmeleri ve bankacılık uygulamalarını sadece resmi uygulama mağazalarından indirmeleri önem taşıyor. Bilinmeyen veya güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirilmemeli.

ekran-goruntusu-2024-03-25-091156.pngSon olarak, müşterilerin bankacılık uygulamalarında kullandıkları şifreleri başka uygulamalarda veya alışveriş sitelerinde kullanmamaları gerekiyor. Bu sayede, daha az güvenlikli sitelerde kullanılan şifreler ele geçirilemez ve dolayısıyla bankacılık uygulamalarına giriş yapılamaz. Banka hesap özetlerinin ve işlemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi de son derece önemli bir konu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.