Kovid-19 aşılama çalışmaları GTA 5’e de sıçradı

Kovid-19 aşılama çalışmaları GTA 5’e de sıçradı
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı başlatılan aşılama çalışmaları kısa süre önce GTA 5 oyununa da sıçradı.

Kovid-19 aşılama çalışmaları GTA 5’e de sıçradı

ShiftDelete'den Tunahan Karakış'ın haberine göre; 2019 yılının sonlarına doğru hayatımıza giren, dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine yol açan korona virüs salgını etkisini tüm hızıyla sürdürüyor. Her ne kadar aşılama çalışmaları sürdürülüyor olsa da, gün geçtikçe ortaya çıkan yeni varyantlar korona virüsün halen insan sağlığı için büyük bir tehdit olduğunu gösteriyor.

aşı olup olmamak kişilerin seçimine bırakıldı. Fakat günümüzde korona virüs salgınının sonlandırılabilmesi için devletler tarafından aşılamaya teşvik amaçlı birçok hamle yapılıyor. Hatta bazı durumlarda özellikle genç kitlenin fazlasıyla aktif olduğu sanal dünya ve video oyunları bile tercih ediliyor. Kısa süre önce bunlara bir yenisi eklendi.

14.png

GTA 5, ŞİMDİ DE KORONA VİRİS AŞI MERKEZLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Bilindiği üzere GTA 5, sürükleyici hikayesinin yanı sıra online tarafında devasa bir oyuncu kitlesine sahip. Özellikle bünyesinde barındırdığı roleplay sunucuları ile adeta oyunun içerisinde gerçek hayat yaşıyormuş gibi bir deneyim sunuyor. Durum böyle olunca aşılamaya teşvik amaçlı tercih edilebilecek en uygun oyunlardan biri şüphesiz GTA 5.

Bu noktada BioNTech ile yaptığı iş birliği sonucu korona aşısını geliştiren Pfizer, Brezilya’da dikkat çeken bir kampanyanın parçası olarak Latin Amerika’nın en büyük sunucularından Cidade Alta ile anlaşma sağladı. Bu noktada söz konusu sunucuya aşı merkezleri eklendi ve çeşitli görevler kapsamında karakterlere korona aşıları yapılmaya başlandı.

13.png

Aşılarını olan karakterlere kola yapıştırılabilen özel bir etiket verilirken, oyunculardan kampanyanın daha fazla kişiye ulaşması için oyun içinden aldıkları ekran görüntülerini #InGameVaccine hashtagi ile sosyal medya platformlarından paylaşması isteniyor.

Pfizer ile Cidade Alta tarafından düzenlenen bu kampanyanın kısa süre içinde tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü belirtelim. Öte yandan günlük altı milyondan fazla etkileşim alan sunucu üzerinden hayata geçirilen bu projenin Brezilya’da yüzde 60,4 olan aşılama oranlarına nasıl bir yansıması olacak merak ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.