Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Koronavirüs ve Türkiye

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Dünya çapında 140'tan fazla ülkeye 630 bin 343 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 milyon 380 bin 140 kişinin ise koronavirüs taşıdığını daha önceki yazımda belirtmiştim. Ayrıca bu salgınla en etkin mücadeleyi de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün yaptığını, bu amansız hastalığa karşı da Dünya'da yapılan eşı çalışmaları hakkında bilgi vermiştim.

Pekiyi buna karşılık ülkemizde neler yapıldığına da bir göz atalım: Türkiye; Dünya'yı kasıp kavuran bu salgın döneminde dostlarını sevindirecek, düşmanlarını kıskandıracak bir dizi başarıya imza attı. Başta ABD, İngiltere ve Almanya olmak üzere pekçok ülkeye koruyucu ve tıbbi malzeme gönderdi. Göndermeye devam ediyor. En ileri Batılı ülkelerde hastalar, kendi evlerindeki yataklar ve kenarlarda köşelerde can verirken, sağlık kuruluşları nerede olurlarsa olsunlar buldukları hastaları tedavi edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Ayrıca tedavi olup da sağlığına kavuşan hastalar, hastelerden doktor ve sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi.

Bu acı olayın, tatlı tatlı gelişmesinde Sağılk Bakanı Fahrettin Koca ve fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının büyük payı vardı. Bir de uzak görüşlülükle yapılan "şehir hastaneleri"nin hakkını yememek gerekir. "Şehir hastaneleri" yapılırken, "Bu kadar hastayı nereden bulacaksınız?", "Bu hastanelere boşu boşuna 'hasta garantili' sözleşmeler yapıp haybeden para ödeyeceksiniz?" diyenler, "küçük dilleri"ni yutmak zorunda kaldılar. Ekonomileriyle geçmişte bize caka satan ülkelerin insanları, mega kentlerin ambulans girmemiş varoşlarında can çekişirken, bizim insanımız en modern teknolojiyle donatılmış hastanelerde "beş yıldızlı" otel konforunda, sağlık çalışanlarının şefkatli ellerinde şifa arıyorlardı.

Bu yazıyı kaleme aldığım güne baktığımızda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre; Türkiyedeki koronavirüs kayıpları şu şekildeydi:

Türkiye'de son 24 saatte 902 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 222 bin 402, can kaybı 5 bin 545 oldu. ABD'de ise Covid-19 salgınında ölenlerin sayısı 146 bini geçtiğini hatırlatmak gerek.

Azmedersen tüm hedeflere ulaşırsın

Yeteri kadar gerildik sanırım. Şimdi biraz da yumuşamanın zamanı gibime geliyor. Yine konumuz pandemi, ama bu biraz da magazin kokulu. Tanınmış por antrenörü Barış Okan Belovacıklı, korona nedeniyle bağışıklık sistemimizin ve tüm hayatımız boyunca vücudumuza iyi bakmanın önemli olduğunu belirtiyor. İstanbul ve Ankara'daki BOB GYM'lerin de sahibi olan Barış Okan Belovacıklı, Özgür Aras'la yaptığı canlı yayında sağlıklı yaşam hakkında bilgiler vermiş.

Deniz Akkaya, Didem Soydan, Edis, Gonca Vuslateri, İrem Derici, Nur Fettahoğlu, Cengiz Şıklaroğlu ve Çiğdem Batur gibi bir çok ünlü ismin spor antrenörü olan Barış Okan Belovacıklı, en çalışkan ve en tembel isimlerini söyle sıralamış:

Belovacıklı, "En çalışkan öğrencim Deniz Akkaya. Genel olarak hayat disiplini de yüksek olan bir insan kendisi. Bu özelliğini yapmış olduğu spora da taşıyabiliyor. Yapmış olduğu işi en iyi şekilde yapıyor" diyen ünlü spor hocası "En tembel öğrencim ise İrem Derici. Belki bu vesileyle tekrar antrenmanlara başlaması için çağrıda bulunmuş oluruz" diyor.

Evet spor antrönörü Belovacıklı'nın sözünü dinlemek gerek. Koronaya karşı bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için spor yapmaya ne dersiniz?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları