"Kopenhag maçı öncesi kazanmak istiyorduk, moral oldu"

"Kopenhag maçı öncesi kazanmak istiyorduk, moral oldu"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Adana Demirspor'u 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kopenhag maçı öncesinde kazanmak istiyorduk, moral bulduk" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında, "Zor bir maç bekliyorduk. Rakibimizdeki hoca değişikliği, takımları ekstra motive edebilir. İyi başladık, 2-0 öne geçtik. Maçın büyük bölümünde etkili oynadık. İlk yarı sonrasında rakibimize cesaret geldi. Net pozisyonlar yakaladık ancak 3. golü bulamadık. Bu süreçte rakibe pozisyonlar verdik. Genel olarak maç içindeki performansımız önemliydi. Kopenhag maçı öncesi kazanmak istiyorduk ve bunu başardık. Lider durumdayız, hafta sonundaki maçları bekleyeceğiz. Kendi sahamızdaki dominant oyunumuzu sürdürdük. Oyuncularımı tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Sol bek pozisyonunda görev yapan Barış Alper Yılmaz'ın performansını olumlu bulan Buruk, "Türk futbolunda bek sorunu yaşıyoruz. Bu konuda zaman gerekiyor. Barış'ın sol bek pozisyonunda olumlu bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Fiziksel olarak güçlü, Yusuf'a karşı oynadı. Türk oyunculara ihtiyacımız var, Barış'ın bu ihtiyacı karşıladığını düşünüyorum" dedi.

Sakatlıkları bulunan Zaha, Hakim Ziyech ve Davinson Sanchez hakkında bilgi veren Buruk, "Zaha'yı belirli bir bölümde oynattık. İki oyuncu da oynamak istiyor, Pazar günkü idman bize daha net bir görüntü verecek. Onlardan faydalanmak istiyoruz, ikisi de çok önemli oyuncular" şeklinde konuştu.

İspanyol sol bek Angelino ile yaptığı görüşmeyi paylaşan Buruk, "Süper Lig'de yerli oyuncularla oynamak istediğimizi ilettik. Angelino olumlu bir reaksiyon gösterdi. Kazım genç bir oyuncu, gelişim gösterecek. Ona süre vermeye çalışıyoruz. Barış'ın geçen haftaki performansı da bu hafta ona şans vermeye yönlendirdi" ifadelerini kullandı.

Mauro Icardi'nin performansından memnun olduğunu dile getiren Buruk, "Geçen sezon yavaş yavaş yükselen bir performans gösterdi. Bu sezon başında yaşadığı sakatlık ve maçlardaki performansıyla memnunum. Icardi'nin performansı, rakipleri için zorlayıcı. Markajla karşılaşıyor, bu da diğer oyuncular için alan açıyor. Icardi'nin performansının her geçen gün artacağını düşünüyorum" dedi.

Aston Villa'da kiralık olarak forma giyen Nicolo Zaniolo'nun takıma dönüşüyle ilgili çıkan haberleri değerlendiren Buruk, "Zaniolo'nun durumuyla ilgili bize ulaşan bir gelişme olmadı. Premier Lig'e isteyerek gitti" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.