Köpeğini tekme, tokat dövdü: Savunması pes dedirtti

Köpeğini tekme, tokat dövdü: Savunması pes dedirtti
Beşiktaş’ta bakımını üstlendiği köpeği tekme ve tokatlarla darp eden şüpheli Sezgin A. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Beşiktaş’ta 29 Nisan tarihinde bakımını üstlendiği köpeği sokakta tekme ve tokat atarak darp ettiği iddia edilen şüpheli Sezgin A. (31) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Sezgin A.’nın bakımını üstlendiği ev hayvanı olan

Amerikan Staf cinsi köpeği yol üzerinde tekme ve tokat atarak darp ettiği, köpeğin bağlı olduğu ipten sert bir şekilde çekerek sokak üzerinde yürüdüğü anlatıldı.

Suç mağduru köpeğin Savcılık talimatıyla Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı barınağa teslim edildiğinin aktarıldığı iddianamede, şüpheli Sezgin A.’nın eylemlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde acımasız ve zalimce muamele olduğu kaydedildi.

EĞİTİM MAKSATLI VURDUĞUNU SÖYLEDİ

Şüphelinin savunmasına da yer verilen iddianamede, köpeğin evden kaçtığını ve eğitim maksatlı köpeğe vurduğunu, eziyet kastı olmadığını söylediği belirtildi.

3 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Hazırlanan iddianamede şüpheli Sezgin A.’nın ‘bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.