Komandoların gösterisi büyük alkış aldı

Komandoların gösterisi büyük alkış aldı
Aydın'da, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için gerçekleştirilen törende komandoların sergilediği gösteri izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Aydın, tıpkı diğer şehirlerde olduğu gibi Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlama atmosferine girdi. Şehir kırmızı ve beyaz renklerle süslendi. Aydın Valiliği'nin organizasyonuyla İstasyon Meydanı'nda büyük bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Aydınlılar, bu özel günde meydanda toplanarak etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Törende Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, halkı selamlayıp bayramlarını tebrik etti.

aw064308-07.jpg

"MESELE MANEVİYATI ANLAMAKTIR"

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Aydın Valisi Yakup Canbolat; “Bu bayramlar, bu törenler aldığımız emanetin büyüklüğünü, ağırlığını hatırlatmak için vardır. Mesele sadece protokol kurallarının yerine getirilmesi değildir. Mesele burada kendimize bu maneviyatı anlamak, buradan kendimize bir ders çıkartmak, kendi kimliğimizi unutmamak meselesidir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu mücadelenin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Siz Aydınlı hemşirelerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

aw064308-09.jpg

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Canbolat tarafından verildi. Bu anlamlı günle ilgili öğrenciler tarafından şiirler okundu ve sonrasında tören halk oyunları gösterisi ile sürdü.

Vatandaşlar tören esnasında komandoların yürüyüşü ve gösterisini coşkuyla alkışladı ve kutlamalar geçit töreni ile sonlandı.

aw064308-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.