Koleksiyoncular fellik fellik bu parayı arıyor 'Cebinizde servet taşıyor olabilirsiniz, bozuk paraları hemen kontrol edin'

Koleksiyoncular fellik fellik bu parayı arıyor 'Cebinizde servet taşıyor olabilirsiniz, bozuk paraları hemen kontrol edin'
Koleksiyoncular, Darphane tarafından 24 Haziran 2018 tarihinde basılan bozuk paraların peşine düştü.

Cebinizdeki bozuk paraları kontrol edin. Koleksiyoncular, Darphane tarafından özel günler için basılan paraların peşine düştü.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü “milli ve milletlerarası önemli tarihi, bilimsel, kültürel ve sanat olayları ile anmaya değer diğer olay ve günleri belirtmek ve muhtelif alanlarda ün yapmış Türk büyüklerini anmak amacıyla ve Hükümetçe lüzum ve faydası takdir edilecek diğer sebep ve vesileler” dolayısıyla madeni hatıra para basmaktadır.

Darphane tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından özel bastırılan madeni 1 Türk Lirası’nın değeri altını solladı.

Koleksiyoncular 24 Haziran 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama törenine özel basılan 50 bin kopya olan 1 TL'ye ulaşmak isteyenler rekor fiyatlar vermeye başladı.

Özel basılan 1 liraya ikinci el sitelerinde 8 bin 499 lira fiyat konulduğu görüldü.

23-001.jpg

44455-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.