Kocaeli'de şiddetli patlama

Kocaeli'de şiddetli patlama
Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silosunda meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamanın sesi Gölcük, Körfez ve Karamürsel'den de duyuldu.

Durumla ilgili bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Yaralılarımızı ambulansla hastaneye sevk ettik. Şuanda gözüken durum hafif yaralı olarak görüyoruz. Arkadaşlarımızın hastanede tedavileri yapılacaktır" dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: "TMO silolarında gemilerden buğday aktarımı sırasında toz sıkışmasıyla patlama meydana geldiğini değerlendiriyoruz. 12 yaralımız var. Birinin durumu ağır."

derince-limaninda-tmo-silolarinda-patlama-8727-dhaphoto5.jpg

"DEPREM HİSSİYLE HİSSETTİM"

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptığı açıklamada "Benim makamım aşağı yukarı 1 km uzaklıkta. Benim oturduğum yerden bile bir deprem hissiyle hissettim. Gölcük'ten arkadaşlar da hissetti. Bütün ekipler burada. Yaralılar çok hafif yaralı, ciddi yara değil." diye konuştu.

"ÇEVREDEKİ EVLERDE HASAR YOK"

Aygün "Çevredeki evlerde hasar yok. 25 metre karşısında askeriye binaları var, camları sapasağlam duruyor." dedi.

"BUĞDAY SİLOLARINDAN BİRİNİN PATLADIĞI ÖĞRENİLDİ"

CNN TÜRK muhabiri Hasret Kaya ise "Buğday silolarından birinin patladığı öğrenildi. Bir geminin o noktada buğday alırken gerçekleştiği düşünülüyor. Çevrede hızla tedbir alındı. Buğday silosundan kaynaklı dedik ama orada periyodik bir bakım yapıldı mı yapılmadı mı. Gaz sıkışmasından kaynaklı mı oldu yetkililer henüz açıklama yapmadı. Önümüzdeki süreçte bu netleşmiş olacak. Bölgeden aldığımız bilgi böyle. Liman sahasında bazı kısımlarda tedbirler alındı" dedi.

derince-limaninda-tmo-silolarinda-patlama-8727-dhaphoto1.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: "Derince'deki patlama TMO silolarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla KIYEM-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir."

kuykygukuyk.png

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince’de TMO silosunda meydana gelen patlamada yaralanan 12 kişiden 3’ünün entübe edildiğini açıkladı. Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri sürüyor.

aw003144-01.jpg

aw003178-02.jpg

aw003178-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.