Kocaeli şehir hastanesi için binlerce ağaç katledildi!

Kocaeli şehir hastanesi için binlerce ağaç katledildi!
Kocaeli İzmit ilçesinde cephanelik bölgesi olarak adlandırılan bölgedeki 2007 ile 2019 yılları arasındaki fotoğraf farkı, görenleri şaşkına çevirdi. Çöl haline bölgede ise şehir hastanesi yapımına başlandı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki cephanelik bölgesi olarak tanımlanan aynı zamanda, eski askeri alan olan bölge 2007 yılında Kocaeli Valiliği’ne devredilmişti. Ardından bölgede Kocaeli Şehir Hastanesi yapımına başlandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, cephanelik bölgede yapılacak hastane için binlerce ağaç kesildi. Alana ait 2007 ve 2019 yıllarına ait uydu sinfotoğrafı, ağaç katliamı bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Fotoğraftaki farkı görenler dondu kaldı.
Kocaeli'de her geçen gün artan betonlaşma, kentteki yeşil alanları hızla yok etmeye devam ediyor. Son olarak İzmit kent merkezine yürüme mesafesindeki, cephanelik olarak bilinen bölgede Şehir Hastanesi için yapılan ağaç katliamı bölge halkının ve doğaseverlerin tepkisini çekti.

2007 YILINA KADAR YEMYEŞİLDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ve cephanelik olarak adlandırılan 870 dönümlük alan 2007 yılına kadar yemyeşildi. Öyle ki; sık ağaçlarla kaplı akarsuyun olduğu alan adeta saklı bir cennet olarak nitelendiriliyordu. Ta ki, bölgeye Kocaeli Şehir Hastanesi yapılmak istenmesine kadar. 2007 yılında dönemin Kocaeli milletvekili, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül aracılığıyla dönemin Kocaelili Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in girişimleri neticesinde hızlandırılarak arazi Kocaeli Valiliği'ne devredildi. Ardından Kocaeli Şehir Hastanesi yapımı için çalışmalara başlandı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ TAHRİBATI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Arazinin bir bölümüne stadyum inşa edilirken, İzmit Belediyesi de küçük bir alanı mesire alanı olarak düzenledi. Söz konusu alanın büyük kısmında ise şehir hastanesi yapımına başlandı. Ve bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlandı. Bin 180 yatak kapasiteli hastane inşaatı sonrasında çölleşen bölgenin 2 farklı uydu görüntüsü de tahribatın boyunu gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.