Kızılay'dan sel felaketi yaşayan Libya'ya çadır

Kızılay'dan sel felaketi yaşayan Libya'ya çadır
Kızılay, şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketiyle sarsılan Libya'ya, çadırların da içinde bulunduğu yardım malzemelerini ulaştırdı.

Libya’da şiddetli yağışların ardından meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine, kaybolanların sayısı ise 10 yükseldi.

Libya’nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası’nın Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda’da yol açtığı sel felaketi sonrası bölgeye yapılan yardımlarla ilgili Türk Kızılay'dan açıklama geldi.

a258a6ce44c88aedc29dac24ed7b6525.jpg

Bölgede yardım çalışmalarına başladığının duyurulduğu açıklamada, ilk etapta bölgeye gıda, çadır, hijyen malzemesi ve battaniye ulaştırıldığı belirtildi.

Belirlenen acil ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlıklarını yapan Türk Kızılay hazırladığı insani yardım malzemelerini kargo uçağına yükleyerek Libya’ya ulaştırdı. Askeri kargo uçağıyla Libya’ya ulaşan 6 kişilik ekip, selzedelere yönelik gerçekleştirilecek yardım faaliyetleri kapsamında ilk etapta çadır, battaniye, gıda ve hijyen kolisinden oluşan acil insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Libya Kızılayı ile irtibat halinde yardım çalışmalarını gerçekleştirecek olan Türk Kızılay, belirlenen ihtiyaca göre yardım çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.